x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
DRET

Els advocats demanen més mitjans per descol·lapsar la Batllia

Sopena expressa el seu "neguit" per les conseqüències de l'acord d'associació per a les professions liberals
Cerimònia de la toga.

Cerimònia de la toga.

Cerimònia de la toga.

Fernando Galindo
Cerimònia de la toga 20

Cerimònia de la toga

Els nous advocats celebren la incorporació al col·legi professional

Fernando Galindo
Actualitzada 24/09/2021 a les 16:28
El degà del Col·legi d'Advocats, Xavier Sopena, ha celebrat avui al matí en el seu discurs de cloenda de la cerimònia de la toga els avenços que el col·legi ha fet en el darrer any conjuntament amb el Consell Superior de la Justícia i el Govern per desbloquejar el col·lapse de la Batllia, però ha demanat que els canvis legals per fer-ho possible es reforcin amb recursos. "La justícia necessita mitjans", ha afirmat. Tot i això, ha alertat que les taxes judicials són encara "massa altes", un fet que "dificulta l'accés dels ciutadans a la justícia". El degà també ha expressat el seu "neguit", i el del col·lectiu d'advocats, per les conseqüències de l'acord d'associació amb la Unió Europea per a les professions liberals. Sopena ha demanat, en aquest sentit, que el futur acord no suposi una reducció de l'activitat dels advocats andorrans un cop entri en vigor. 
 
En declaracions als mitjans, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha afirmat que el Govern "està estudiant" si la rebaixa de les taxes judicials "és factible" i ha apuntat que properament hi podria haver un acord que permeti començar a trobar solucions per al col·lapse de la Batllia. Pel que fa a l'acord d'associació, Rossell ha apuntat que tots els actors implicats hauran de fer concessions, però s'ha mostrat convençut que no perjudicarà els interessos dels advocats andorrans. 

El Col·legi d'Advocats ha celebrat avui la festivitat del patró, Sant Raimon de Penyafort, amb la imposició de la toga als nous lletrats, un homenatge als advocats que compleixen 25 anys d'exercici i a l'exdegana Sophie Bellocq i un record als col·legiats difunts en l'últim any.
Etiquetes
10
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts