el partit celebra la investigació

La Batllia busca l'autor dels atacs a un candidat del PS

La justícia envia una comissió rogatòria a Irlanda perquè Twitter faciliti el perfil des del qual es difamava Rachid Cherkaoui

La víctima de la difamació, Rachid Cherkaoui.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha adreçat una comissió rogatòria a Irlanda a la recerca de la identitat d’un usuari de Twitter que durant les eleccions generals del 2019 va proferir atacs de tipus discriminatori contra el candidat socialdemòcrata a la llista de la capital Rachid Cherkaoui, a través de la xarxa social. Segons va informar el PS, que va celebrar l’actuació de la Batllia, la comissió rogatòria sol·licita que es requereixi a l’empresa Twitter una còpia íntegra del del perfil des d’on es feien les acusacions.

Els socialdemòcrates van manifestar que l’autor de les difamacions va fer piulades contra Cherkaoui per ser membre del Partit Socialdemòcrata i ser president del Centre Cultural Islàmic d’Andorra, “així com també altres tuits amb informacions falses”. Arran dels fets es va interposar una querella criminal per un presumpte delicte major de calúmnia amb l’agreujant de mòbil discriminatori per la seva condició política i religiosa, a partir de la qual s’ha engegat la investigació i enviat la comissió rogatòria.

Al seu dia Susanna Vela, que ocupava el número 2 de la llista nacional en aquells comicis, va denunciar en una roda de premsa els fets, lamentant els atacs als candidats a través de perfils anònims i també d’altres fets, com ara arrencades de cartells o desaparició dels programes de la formació de les bústies.

A través d’un comunicat, el PS va expressar “tot el suport al militant Rachid Cherkaoui i celebrar la decisió de la Batllia de tirar endavant la comissió rogatòria internacional per obtenir les dades de la persona que, anònimament, ho va difondre i es procedeixi al judici corres­ponent”.

tracking