Evacuen una parella per intoxicació de monòxid de carboni

Ambdós van ser traslladats a Barcelona per rebre tractament en una cambra hiperbàrica

Imatge d'una cambra hiperbàrica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home i una dona van haver de ser traslladats d’urgència a Barcelona en helicòpter després de resultar intoxicats per monòxid de carboni. Els fets van succeir la matinada passada, segons informa el servei mèdic de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Una ambulància del servei urgent mèdic (SUM) i una dels bombers els van evacuar al centre mèdic per a un primer tractament.

La parella va alertar els bombers pels volts de dos quarts d’una de la matinada en trobar-se tots dos marejats, però sense saber què havien inhalat. El cos de bombers els va trobar conscients i va poder constatar que es tractava d’una intoxicació per monòxid de carboni. La intoxicació s’hauria produït segons un primer examen a causa d’una mala combustió del cremador del gas. Cal apuntar que la policia es va desplaçar així mateix al lloc dels fets després de ser requerida pels bombers.

No obstant això, des de l’hospital de Meritxell se’ls va derivar a l’hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi Barcelona. El motiu del trasllat en helicòpter al centre barceloní es deu a l’aplicació d’un tractament amb cambra hiperbàrica.

Seguretat a la casa

Els bombers aconsellen en cas de les llars de foc i de les estufes que hi hagi a l’habitació on s’ubiquen una reixeta de ventilació per evitar, precisament, l’acumulació de gasos derivats de la combustió. Així mateix, en cas de les xemeneies, cal mantenir una ventilació adequada, instal·lar un detector de fum, disposar d’un extintor i realitzar revisions per personal especialitzat.

tracking