ADJUDICACIONS

Govern destina més d'un milió d'euros a les obres de la carretera de Fontaneda

L'actuació estabilitzarà de forma definitiva la zona del punt quilomètric 5,6 després de les obres de pas alternatiu que s'hi van fer arran del deteriorament

El ministre Filloy durant la roda de premsaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres,l’adjudicació a l'empresa TP Comesa els treballs d’estabilització d’un tram de la CS-140 a Fontaneda, segons ha explicat el ministre Filloy. L'actuació estabilitzarà de forma definitiva la zona del punt quilomètric 5,6 després de les obres de pas alternatiu que s'hi van fer l'any passat arran del deteriorament sobtat de la carretera. El titular de Territori i Habitatge ha explicat que lesobres consisteixen en la restitució de dos carrils de circulació de 4 m d’amplada i a diferent nivell arran de la problemàtica del moviment geològic present a la zona. El termini d'execució es preveu en 28 setmanes i l'import total d'1.292.746,02 euros dels quals 250.000 aniran a càrrec de l'exercici 2021 i la resta, del pressupost 2022. D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat licitar el control de qualitat a l'agrupació d'enginyeries Guillem Valdés-Enginyeria Clau, les proves de les quals s'allarga un any posterior a la seva instal·lació.

Restitució del drenatge de la CG2

D'altra banda, també s'ha aprovat l'adjudicaicó dels treballs de restitució del drenatge transversal al quilòmetre 24,4 de la CG-2. I la seva adjudicació ha recaigut a l'empresa SIMCO, segons ha explicat el ministre. Les obres volen substituir el tub de drenatge actual i col·locar-hi un de 1000 mm de diàmetre de PVC seguint el mateix traçat de l'obra ja existent. Aquests treballs tenen un termini previst de 5 setmanes i l'import total de més de 96.000 euros.

Reposició del paviment de l'escola de Canillo

El consell de ministres també ha aprovat l'adjudicació dels treballs de reposició del paviment del pati de l'escola canillenca degut al seu mal estat i degradació. La retirada del paviment actual de cautxú i el nou de pedra granítica tindrà un cost de 60.829,44 euros i està previst que es facin en unes quatre setmanes.

Restauració de la cuneta a la corba dels Amorriadors

L'executiu ha autoritzat la restauració d'una cuneta des del quilòmetre 8,2 de la CG4 fins a la cruïlla de la carretera de la Caubella, la corba coneguda com dels Amorriadors a l'empresa SIMCO. Les obres tenen l'objectiu de reparar 345 m d'una zona en mal estat que han fet perdre el funcionament de la cuneta.L’actuació consisteix, entre altres, en enderrocar la cuneta existent, formar

drenatges, construir noves seccions de la cuneta, reparar trams concrets i recol·locar senyals verticals, en un termini d’execució de 6 setmanes per un import total de73.837,65 euros.

tracking