Esdeveniments esportius sense límit d'aforament per a espectadors vacunats

El Govern augmenta fins a 10 el màxim de comensals per taula a la restauració

Eric Jover en la roda de premsa d'aquesta tardaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La millora de la situació sanitària ha portat el Govern a aixecar avui restriccions d'aforament per la pandèmia de la Covid que afecten els esdeveniments esportius i culturals i el límit de persones per taula a la restauració que passa de 8 a 10 a espais interiors i de 10 a 20 a l'exterior. El ministre Eric Jover ha explicat que els esdeveniments esportius i culturals continuaran amb la limitació del 50% de públic en espais coberts i del 70% quan són en recintes oberts però es permet que hi hagi un 100% d'assistents si es disposa d'un protocol aprovat per Salut i els espectadors estan immunitzats o presenten una prova diagnòstica negativa.

L'alleugeriment de mesures afecta també a les reunions de treball que es mantenen en un màxim de 10 persones però poden ser sense límit si tots els participants estan vacunats o presenten una prova diagnòstica de negatiu al virus. I en aquestes trobades es pot prescindir de la mascareta o no mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig entre persones.

Jover ha anunciat que tampoc caldrà disposar d'una prova negativa per fer visites als centres sociosanitaris si tant el resident com la persona que fa la visita estan immunitzats contra la Covid.

Canvis a la prestació per a aturats

El consell de ministres ha decidit avui derogar la flexibilització dels criteris exigits per cobrar la prestació de desocupació involuntària de manera que es tornen a demanar les exigències vigents fins abans de la pandèmia. Els requisits que es tornen a aplicar són haver de portar 45 dies inscrit al servei de desocupació per sol·licitar l'ajut, l'obligació de seguir les formacions proposades i no rebutjar ofertes de treball alineades amb la formació de la persona aturada, ha indicat Jover.

El ministre Portaveu ha remarcat que els indicadors laborals milloren perquè els 670 inscrits al servei d'ocupació a la recerca de feina a final d'agost han baixat a 627 i de 175 persones que hi havia al juliol reben la prestació per a aturats a finals del mes passat n'eren 138. Jover ha destacat que en el moment màxim de la crisi provocada per la pandèmia es va arribar a 1.873 inscrits sense feina i que ara l'ocupació augmenta tot i que s'han eliminat la majoria de mesures de suport com els ERTO. El servei d'ocupació té 1.431 ofertes actives i el ministre ha recordat que hi ha molts sectors amb falta de personal i per això l'executiu ha considerat que és el moment de retirar la flexibilització per cobrar l'ajut per ajudar al teixit productiu.

tracking