x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
polèmica al consell

El PS tanca l'afer del plagi

El partit referma el suport al grup parlamentari i trasllada tota la responsabilitat a l’ara exassessor
de comunicació
El liberal Ferran Costa en primer terme i els socialdemòcrates Salazar, López, Font i Vela, al fons.

El liberal Ferran Costa en primer terme i els socialdemòcrates Salazar, López, Font i Vela, al fons.

El liberal Ferran Costa en primer terme i els socialdemòcrates Salazar, López, Font i Vela, al fons.

Fernando Galindo
Actualitzada 21/09/2021 a les 11:22
El PS es manté al costat de Pere López i vol donar per tancat com abans millor l’afer del discurs plagiat del programa de Más País. L’executiva del partit es va reunir ahir en una trobada ordinària en què es va parlar dels fets ocorreguts que va servir, segons el primer secretari, Gerard Alís, per refermar el suport als membres del grup parlamentari i al seu president, descartant cap dimissió. “Lamentem com va anar i la incidència amb l’assessor i ja s’han pres les mesures adients”, va recordar Alís. En aquest sentit, el partit va deixar clar que es va encarregar una feina de redacció al ja acomiadat assessor de comunicació “amb unes línies marcades del partit i del grup parlamentari”, i va assegurar que cap membre socialdemòcrata tenia coneixement que algunes de les parts del discurs estaven copiades del projecte d’Íñigo Errejón.

Segons va detallar Alís, el partit també havia treballat amb el discurs i n’era coneixedor. “Es va fer un comitè directiu una setmana abans del debat i hi va haver moltes aportacions”, va assegurar el primer secretari del partit. Per això, per al socialdemòcrata lauredià “que es titlli de plagi personalment ho trobo decebedor perquè jo sé com s’ha treballat aquest text”. Amb tot, va admetre que “és veritat que en el text final que no havíem tingut temps de veure tots en detall s’ha descobert això”. En aquest sentit va reiterar que “malauradament les formes s’han de lamentar però una cosa no ha de treure l’altra i l’important és el projecte que tenim per al país”.

Sobre el futur del partit després de la polèmica, Alís va considerar que “haurà de ser la gent qui ho valori perquè l’important de tot això és el contingut”. “En aquest debat d’orientació política, a diferència dels que s’han fet fins ara, es van veure clarament dos models de país: un bloc conservador amb la majoria amb un model de país a curt termini i un clar projecte que aposta pel futur i que vol reactivar l’economia amb aquesta línia sostenible que generi llocs de treball i que permeti que el país tiri endavant”, va opinar. Al seu entendre, aquesta és “l’essència” que ha de quedar del discurs tot i admetre que “les formes han desvirtual lamentablement el que s’estava presentant, però seguirem defensant aquesta línia”.

Tot plegat es va destapar dijous passat a la tarda, després que el president del grup parlamentari i també president del partit, Pere López, llegís un discurs basat en un Acord Verd com a línia mestra per al futur del país, amb la voluntat de convertir la transició ecològica en la “columna vertebral” de l’economia. En les intervencions posteriors, el conseller liberal Ferran Costa va destapar que part del text estava copiat literalment del document Un acuerdo verde para España amb què Iñigo Errejón es va presentar als comicis espanyols del 2019 amb Más País. Segons els integrants del PS, el plagi també va ser una sorpresa per a ells i per això les primeres conseqüències no es van fer esperar. Poc abans de les deu de la nit el PS va comunicar el cessament del seu assessor de comunicació que, tal com va confirmar ahir el partit, serà l’única decisió que es prendrà sobre el tema.

CLAUS
1 El PS aposta per un futur basat en l’acord verd

Pere López va fer un discurs al Consell General que posava la transició ecològica al centre de totes les polítiques i com a columna vertebral de l’economia.

2 Els liberals destapen el plagi de más país
El conseller general liberal Ferran Costa va destapar que part del discurs de López estava copiat del programa electoral de Más País del 2019.


3 Cessament immediat de l’assessor

El mateix dia el PS envia un comunicat informant que s’ha pres la decisió de cessar de manera immediata l’assessor de comunicació.

4 L’executiva tanca files amb Pere López
L’executiva va parlar de l’afer ahir en una reunió ordinària i va refermar el suport als companys del grup parlamentari i al seu president.
Etiquetes
Veure’n més
49
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts