cinegètica

Controlat un caçador amb un isard sense anella

La setmana de caça es tanca amb 150 animals abatuts dels 165 que s'havien autoritzat i tres infraccions

Un isard a la muntanya.arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha registrat tres infraccions durant la setmana de casça de l'isard que va acabar ahir amb 150 animals abatuts dels 165 que s'havien autoritzat, segons ha informat l'executiu en un comunicat. Un dels expedients s'ha obert per una infracció molt geu "per transportar un isard abatut sense la corresponent anella" el que suposa que el caçador s'enfronta a una multa de 2.000 euros, al suspensió de la llicència i la inhabilitació per obtenir-la durant 3 anys, segons ha detallat el Govern que precisa que l'expedient es troba en fase d'instrucció.

Els banders han obert un dossier per una infracció greu "per caçar fora dels dies hàbilts corresponents dins del període establert" que si es concreta en sanció pot comportar una multa de 1.000 euros, la suspensió de la llicència de caça i la inhabilitació per obtenir-la durant un any. I l'última infracció ha estat per una falta de caràcter lleu per a un caçador que no portava la documentació obligatòria, assenyala el Govern.

El cos de banders considera que aquestes xifres estan motivades per "la bona feina de col·laboració entre el cos i els caçadors el nombre d'exemplars abatuts i el fet que les sancions es matinguin respecte l'any passat" i asseguren que el control dels isards "s'han realitzat amb cordialitat". Els 150 animals abatuts entre el 12 i el 19 de setembre amb la participació de 601 caçadors agrupats en 57 colles representen un increment respecte les captures d'altres anys ja que aquesta setmana s'ha assolit el 90,9% dels exemplars permesos davant els 83,4% de l'exercici anterior.

"Molts isards"

La setmana de caça de l'isard ha transcorregut passada per aigua, fet que ha animat els animals a sortir al bosc, segons va explicar Josep Maria Cabanes, president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca. Això va permetre que ahir al migdia la xifra d'exemplars abatuts ascendís a 135, encara que el president de la federació esperava arribar als 150 o 155 amb els darrers exemplars que es presentessin durant aquest matí.

Cabanes va celebrar que ha estat una setmana "molt agradable” i que "tothom ha vist molts isards". El president de la federació també va destacar que no hi ha hagut accidents. "Han passat molts excursionistes que han conviscut amb els caçadors amb respecte". En aquest mateix sentit, va apuntar que "estem molt contents, perquè avui dia ja no es tira femelles amb cabrit. Això permet tenir una cabana cada cop més important". També ha volgut destacar el bon estat de salut dels exemplars.

Per a Cabanes, la caça és important per "regular les espècies", i considera que és una activitat que cal fer "amb seny i respecte, com a tots els països". Govern va autoritzar 165 captures.

tracking