x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

A la recerca de l'empleat francès

Cartell de la trobada.

Cartell de la trobada.

Cartell de la trobada.

Actualitzada 18/09/2021 a les 12:20
Ja fa un temps que el servei d’Ocupació francès està treballant en col·laboració amb el Govern i l’executiu espanyol per reclutar empleats de l’Arieja a la recerca d’una oportunitat laboral transfronterera. És per aquest motiu que dijous 30 de setembre està convocada una reunió a la Tor de Querol, a la sala polivalent. En aquest sentit, és vox populi la reivindicació de la manca de treballadors per part del teixit socioeconòmic del Pas de la Casa. De fet, en aquesta legislatura, el ministre de Presidència, Economia i Empresa s’ha desplaçat en més d’una ocasió a la vila encampadana per tractar de buscar solucions a la problemàtica per cercar mà d’obra. Aquest cop, però, el format del job meeting també és extensible a les empreses del sud de França per tal que puguin conèixer de primera mà les oportunitats laborals que poden sortir a Andorra. Per als comerços del Pas de la Casa, el personal francès és un gran actiu pel coneixement de la llengua gal·la, ja que majoritàriament la procedència dels turistes que reben és del nord. A partir d’aquí, hi ha la possibilitat que el ministeri d’Interior i Justícia ampliï la quota de transfronterers per donar cabuda a nous treballadors.
Etiquetes
  • #4 CDiego
    (19/09/21 09:33)

    I no parlem de l aportació per jubilacions. Tinc un amic a l Ariège que ha treballat uns anys a Andorra i ara li pertoca una jubilació inferior a la francesa.

    Respondre
  • #3 Tururu
    (19/09/21 08:26)

    Tranquils... Sempre hi ha gent que no sap fer res,amb poca aptituds,que no li donen feina o no troba pel que sigui al seu pais. Dons algú d' aquest, es el que podria vindre al Pas a 1100€.

    Respondre
  • #2 Ian
    (18/09/21 23:31)

    El salari mínim brut francès és de 1.587,98 €, net de 1.285,95 € sobre la base de 35 hores setmanals.
    S'acaba d'incrementar en 27,92 € nets per compensar l'augment de la inflació des del començament del 2021.

    Respondre
  • #1 Gemma
    (18/09/21 10:48)

    Doncs amb la diferència salarial que hi ha a França i els impostos que paga la gent vivint allà, ja poden oferir bones condicions a l,hoteleria del Pas... Si no, no veig com un francès se n,anirà a treballar allà.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts