x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cossos especials

Els bombers fan 20 rescats més aquest estiu

El cos atribueix el repunt a l’increment de persones que realitzen activitats de muntanya
Els bombers fan 20 rescats més aquest estiu

Els bombers fan 20 rescats més aquest estiu

Els bombers fan 20 rescats més aquest estiu

Actualitzada 17/09/2021 a les 12:02
L’interès creixent per les activitats i el turisme de natura ha provocat que enguany hi hagi hagut un increment de persones a les muntanyes del país. Un fet que també ha originat més incidents i, per tant, més rescats de muntanya.

El grup de rescat de muntanya (GRM) del departament de prevenció i extinció d’incendis i salvaments va comunicar ahir a través d’un comunicat que aquest estiu el cos ha realitzat un total de 82 actuacions compreses entre el 15 de juny i el 15 de setembre, 20 més que l’any passat en aquest mateix període. Per altra banda, els gràfics també indiquen que la xifra d’aquest estiu és la segona més alta des que es va començar a dur a terme el recompte, el 2010. Malgrat aquest repunt, però, i en termes generals, la línia es manté bastant estable. Un apunt a destacar és la xifra de l’estiu passat, que es redueix a 62 rescats, un nombre que no era inferior des de l’estiu del 2015, quan se’n van computar tan sols 48. D’altra banda, l’any que s’han dut a terme menys rescats des del 2010 fins a l’actualitat va ser el 2012, amb 25 actuacions. A continuació el segueix l’any 2010, amb 30, i posteriorment el 2011, amb 35. Durant aquests primers tres anys, doncs, es van dur a terme menys de la meitat de rescats dels que es fan actualment.

Aquests tres mesos els professionals del GRM han auxiliat diversos perfils: 10 persones que s’havien perdut o desorientat, 35 senderistes que havien patit algun incident a la muntanya i 27 intervencions relatives a esports d’aventura com la BTT, el parapent o l’escalada, entre d’altres.

Quant a les dades generals de tot l’any, des del gener fins a data d’avui el grup de rescat de muntanya ha realitzat un total de 123 actuacions. De fet, i tenint en compte que encara queda tota la tardor per davant, la d’aquest any podria acabar superant la xifra de l’any passat, que se’n van realitzar 146. De fet, durant el 2020, tot i que hi va haver molts menys visitants a causa de la pandèmia, es van realitzar un nombre de rescats de muntanya similar al del 2019. “Tothom tenia moltes ganes de sortir a la muntanya. I ho van fer les persones que tenien més expertesa, però també les que no en tenien tanta”, va afirmar al març Jordi Farré, director adjunt del cos de bombers.

La comparativa evidencia com el nombre de rescats ha anat augmentant de manera exponencial des de l’any 2010, que se’n van registrar 48 i fins arribar als darrers anys, que la xifra varia prop dels 140 anuals.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts