Un anunci a Wallapop acaba amb una multa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rastreig de pàgines web on s’anuncien allotjaments turístics és una tasca que du a terme l’administració per assegurar-se que aquells que s’ofereixen estan degudament registrats i declarats. La persecució contra l’intrusisme ha arribat fins a la plataforma Wallapop, que es va popularitzar com l’aplicació de compravenda d’objectes diversos entre particulars però que ara també s’ha obert al sector turístic. Si més no en el cas d’un ciutadà que a través de l’aplicació anunciava, promocionava i comercialitzava un apartament situat en una nau industrial del país. Un allotjament que cometia dues infraccions: ni estava registrat com a habitatge d’ús turístic (HUB) ni tampoc disposava de certificat d’habitabilitat.

La infracció es feia pública ahir a través d’un edicte al BOPA perquè l’administració no ha pogut localitzar i, per tant, notificar la resolució de l’expedient al responsable de l’anunci. A través de l’edicte se l’informa que ha estat sancionat amb 3.900 euros de multa per la comissió d’una infracció greu i una altra de molt greu a la Llei general de l’allotjament turístic. Entre les faltes que se li atribueixen hi ha la de no complir l’obligatorietat d’inscriure l’apartament al registre d’HUB però també (i aquesta està considerada molt greu) la d’impedir que els serveis d’inspecció facin la seva tasca.

L’administració l’informa que si en el termini d’un mes no ha interposat un recurs contra la multa ni ha fet el pagament s’executarà la multa i amb un recàrrec del 10%.

tracking