Lloguer a preus més baixos

El nou edifici d'habitatges a preu assequible de la capital, més a prop

El Govern adjudica la redacció del projecte i la direcció d’obres a dos arquitectes

Zona on es construirà l'edifici.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir, a proposta del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, l’adjudicació del concurs per a la selecció d’un professional de l’arquitectura per a la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció del futur edifici d’habitatges de promoció pública a preu assequible a Andorra la Vella.

El projecte s’ha adjudicat als arquitectes Pau Iglesias Rodríguez i Jacint Gil Rodríguez, mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

L’executiu té previst aixecar aquest edifici, de 44 habitatges, en un terreny cedit pel comú d’Andorra la Vella, ubicat en una parcel·la d’uns 2.822 metres quadrats entre el carrer Terra Vella i el passatge Borda Nova.

El 12 de març del 2020 es va fer l’anunci d’aquesta construcció, justament abans de l’inici de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, en un acte públic en què el comú de la capital va cedir gratuïtament el terreny mencionat al Govern.

Amb l’adjudicació del concurs es fa un pas endavant en la construcció d’un edifici que, segons fonts de l’executiu, “s’incardina en les polítiques que el Govern desenvolupa des de l’inici de la legislatura per fomentar l’accés i el manteniment de l’habitatge de lloguer”.

La construcció d’aquest edifici permetrà crear entre 400 i 500 places d’aparcament, segons va avançar al juliol durant una sessió de consell de comú la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. La màxima responsable de la corporació va afegir aleshores que es preveu que aquestes instal·lacions donin servei tant als residents del bloc com als veïns del barri.

MÉS

-Aprofitar l’aigua

El Govern ha acordat fer millores hidràuliques al riu Blanc i el riu Estret d’Encamp. El projecte preveu actuacions menors en trams del camí per recollir el màxim d’aigua possible, sense actuacions que desvirtuïn l’entorn de muntanya.

-Gestió musical

El consell de ministres ha aprovat la creació del títol estatal de màster en gestió musical a proposta de la Humanium International University.

-Igualtat de gènere

El Govern ha aprovat l’atorgament de subvencions per un valor de 22.000 euros per a empreses i associacions legalment constituïdes i sense ànim de lucre que desenvolupin i presentin projectes d’igualtat de gènere el 2021.

tracking