Obertura dels locals d'oci nocturn els caps de setmana de l'octubre

Salut està pendent de definir les condicions inicials per permetre l'activitat normalitzada dels establiments al novembre

oci nocturn podrà obrir en l'horari dels barsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern permetrà l'obertura dels locals d'oci nocturn de manera puntual a l'octubre, inicialment els caps de setmana, segons ha informat als empresaris del sector en la reunió que han mantingut aquest matí. Els plantejament de Salut és que els establiments que vulguin començar a treballar a partir de l'1 d'octubre poden participar en l'estudi que es farà per determinar les condicions de la reobertura definitiva i normalitzada que es podria fer al novembre si no empitjora la incidència de la pandèmia de la Covid.

El ministeri preveu que puguin funcionar tots els locals els caps de setmana amb les condicions d'aforament que es fixin i els protocols específics per accedir-hi als locals que s'estan acabant de definir i que el Govern farà arribar als establiments del sector "durant els propers dies", segons ha assenyalat en un comunicat. Els representants dels locals de nit han comentat al Diari que han demanat al Govern que s'obri els divendres i dissabtes fins a les 5 de la matinada amb un 70% de la clientela, com es va fer en la prova pilot del juliol. Una de les opcions que s'ha plantejat en la trobada és que es demani que les persones que vulguin entrar als locals tinguin la pauta completa de vacunació o que presentin una TMA feta 48 hores abans.

El Govern especifica que l'estudi servirà per valorar "la seguretat al voltant de l'oci nocturn i els resultats que se n'extreguin permetran decidir les mesures a tenir en compte per a la represa de l'activitat d'aquest sector".

tracking