Sentència

El TC rebutja el recurs dels Cierco contra la valoració de BPA

El Constitucional no avala l’argument per la falta de motivacions de les proves

Un treballador retirant el rètol de BPA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha estat clar en la seva resposta a l’empara que havien demanat Higini i Ramon Cierco contra la sentència i un aute del Tribunal Superior de Justícia. Els exaccionistes majoritaris de l’entitat intervinguda van interposar una demanda jurisdiccional contra l’acord de l’11 de juny del 2015 d’aprovació del pla de resolució de BPA i contra l’acord del 17 de juliol del mateix any del consell d’administració de l’AREB, mitjançant el qual es va aprovar la valoració econòmica dels actius i dels passius de BPA a 31 de maig del 2015.

Després de diversos recursos amb resultats desfavorables per als germans Cierco, el TC tampoc no hi veu indicis per acceptar la demanda d’empara.

A la sentència del 7 de setembre, els magistrats del TC entenen que s’ha de tenir en compte la nota de la FinCEN i que, encara que la valoració es va fer el 31 de maig del 2015, “s’han de prendre en consideració els esdeveniments intervinguts des del principi de març. Així, després de la nota de la FinCEN, BPA es trobava sotmesa a alguns riscos financers que afectaven la seva valoració”. Així, donen per bona la valoració, un punt que qüestionaven els Cierco.

La sentència tampoc dona suport a les al·legacions sobre la major part de la resta de les proves demanades, “que han estat denegades sense la més mínima motivació, sense que la part recurrent identifiqui ni precisi de quins mitjans de prova es tracta, ni quines han estat les motivacions que es consideren insuficients o errònies”.

VISTA ORAL

Precisament avui es reprenen les sessions del macrojudici contra 24 treballadors i directius de BPA acusats de blanqueig de capitals relacionat amb la màfia xinesa de Gao Ping. L’exconseller delegat Joan Pau Miquel torna a asseure’s a la banqueta per donar explicacions.

tracking