x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La variant delta situa la immunitat de ramat en el 90% de la població

La vacunació dels joves de 12 a 15 anys és clau per assolir els nivells necessaris
Vacunació dels joves a la plaça de Braus.

Vacunació dels joves a la plaça de Braus.

Vacunació dels joves a la plaça de Braus.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/09/2021 a les 06:34
A mitjans d’agost el ministre de Sanitat, Joan Martínez Benazet, va descartar que assolida la vacunació del 70% de la població es poguessin relaxar les mesures de contenció per la denominada immunitat de ramat. En aquell moment, el ministre va justificar que amb la mobilitat que requereix l’economia del país i amb l’elevat factor de contagi de la variant delta era impossible que s’assolís la dita immunitat. A causa d’això, les xifres de vacunació per tenir la població protegida es van pujar fins a, almenys, el 90% de la població amb la pauta completa dels vaccins.

Aquesta mateixa setmana, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va apuntar cap a l’assoliment d’aquesta dada com a objectiu, una fita que recomanen quasi totes les autoritats sanitàries. Així, científics del departament de Salut de la capital canadenca (Otawa), van recomanar al juliol assolir el 85 o el 90% de la població vacunada amb la pauta completa per evitar que amb l’arribada de la tardor es produeixin rebrots de contagis d’importància.

En aquest sentit, donades les elevades xifres de vacunació de la població adulta, tot i que hi ha persones que per decisió pròpia o per circumstàncies de salut han decidit no vacunar-se, es fa difícil arribar a percentatges del 90% de la població. Un dels factors claus que pot ajudar a assolir aquests nivells és la vacunació dels joves, com s’està duent a terme entre els de 12 i 15 anys. De fet, l’Agència Europea de Medicaments ha informat aquesta setmana que està a l’espera de rebre els informes dels assajos clínics de les farmacèutiques, com ara BioNTech, per analitzar-los i autoritzar la vacunació als menors entre 5 i 11 anys.
 
NOVENA SETMANA DE PROTESTES A FRANÇA
França ha viscut aquest cap de setmana una nova onada de protestes contra les mesures sanitàries imposades per les autoritats per a frenar els contagis pel coronavirus. La policia esperava per a aquest dissabte manifestacions arreu del país amb més de 170.000 assistents en total, d’ells uns 30.000 a París. De fet, la capital va viure ahir a la tarda alguns enfrontaments entre manifestants i la policia francesa. Les protestes se centren contra el passaport sanitari, necessari per a quasi qualsevol activitat pública a França, i també per a la vacunació obligatòria dels professionals sanitaris.
  • #2 L'esperit crític és conspiranoic.
    (12/09/21 17:30)

    Abans una farmacèutica desenvolupava una vacuna, un medicament i passava els tests i proves per a la seva aprovació. Després es introduïa al mercat.

    Ara els governs ens diuen que cal prendre aquests medicaments o vacunar-se i que ja estan atorgant-li els permisos necessaris perquè així sigui.

    Respondre
  • #1 Lluís
    (12/09/21 08:42)

    El percentatge de població necessària per arribar a la immunitat de ramat depèn de la capacitat infectiva de virus I de les variants, no de la immunitat de grup. Els vacunats infecten igual.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts