x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Jutgen els propietaris de Petromiralles per desviar fons a Andorra

El frau de l'IVA en gasolineres es troba valorat en més de 147 milions d'euros
Una gasolinera Petromiralles.

Una gasolinera Petromiralles.

Una gasolinera Petromiralles.

Actualitzada 12/09/2021 a les 16:46
L'Audiència Nacional jutja des d'aquest dilluns als propietaris de Petromiralles, Josep Maria i Pere Torrens per a un pressumpte frau de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) en gasolineres on s’haurien desviat fons a Andorra, segons informa una agència de notícies. El delicte va ocórrer a Catalunya entre 2011 i 2013 i està valorat en una mica més de 147 milions d'euros.
La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana per a tots dos 18 anys de presó per tres suposats delictes contra la Hisenda Pública, falsedat en document mercantil, maquinació del preu dels cuses i blanqueig de capitals.

A aquesta petició de condemna se li sumarien 18 mesos de presó en el cas de José María Torrens, que en el seu moment també va ser alcalde de Santa Maria de Miralles (Barcelona), per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Les perquisicions van començar en 2012, quan la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va iniciar una recerca sobre la possible existència d'una organització criminal que estaria cometent un important frau fiscal a través d'empreses pantalla.
En concret, consistiria en la "falta de liquidació dels impostos que l'activitat de distribució de productes petrolífers genera, falsificant per a això les seves declaracions tributàries".

La Fiscalia situa al capdavant de la trama als germans Torrens, ajudats per una sèrie de persones, entre elles Antonio Rodríguez Estepa i Eloy Vila Morós, qui gestionava les societats i mantenia relacions amb les empreses i persones implicades.
José María i Pedro Torrens haurien estat els principals beneficiaris "d'un entramat empresarial creat expressament per a aconseguir l'obtenció de productes petrolífers a un preu sensiblement inferior al de mercat".

Aquest preu "súper reduït" s'hauria aconseguit "fent responsables de la liquidació del pagament dels impostos que el comerç d'aquestes mercaderies genera a unes empreses instrumentals (Fast Petrol, Serveis Petrolífers Avançats i Scout Energy), al front dels quals "es col·loquen testaferros" que no abonaven l'IVA.
Es tracta d'una estratègia "plenament conscient, dissenyada i duta a terme pels responsables de Petromiralles"; és més, José María "és qui finança l'establiment de les noves empreses que es van creant".Per a fer-se amb els guanys il·lícits, l'organització s'hauria servit de retirades de diners en efectiu realitzades pels testaferros amb una periodicitat de "2 o 3 vegades per setmana", desviant aquests fons a comptes a Hong Kong i Andorra.
Etiquetes
  • #8 UCO
    (13/09/21 18:57)

    Algú s'ho creu?. Una altre pel.li de la UCO espanyola per desacreditar Andorra. 147 milions, seria un dels millors clients de la banca andorrana. Una mica de serietat

    Respondre
  • #7 Dret a l'informació
    (12/09/21 20:24)

    Jaume va dir..
    Tot això que dius ho haurà de dictaminar la justícia. Però el nom del banc o dels bancs s'haurien de publicar.
    En això radica el dret a l'informació i la llibertat de premsa.

    Respondre
  • #6 Jaume
    (12/09/21 18:49)

    Pepe va dir..
    Pot ser qualsevol, perquè això si és un tema fiscal abans que el delicte fiscal fos tipificat a Andorra. No és el cas de les causes obertes contra els responsables de BPA

    Respondre
  • #5 Transparéncia informativa
    (12/09/21 18:36)

    En què banc haurà estat ....? Visca el periodisme andorrà.
    Els nostres mitjans de comunicació estan subjectes als poders de les grans empreses privades, el govern i l'Església, a això cal sumar-li la censura diària en els comentaris dels lectors, ja no hi ha premsa lliure.

    Respondre
  • #4 Xavier
    (12/09/21 18:13)

    En quin banc blanquejaven el IVA espanyol a Andorra!?!?..... a on està la UIFAND i l'AFA!?!?!?....

    Respondre
  • #3 Pastis88
    (12/09/21 16:16)

    La imatge no correspon a l'empresa que tenía la franquicia de petromiralles, feu el favor de corretgir el vostre error , una vegada mes publiqueu imatges no corresponents!!!!

    Respondre
  • #2 Pepe
    (12/09/21 15:10)

    Tralarà va dir..
    Si fos bpa, ho haguessin possat, tranquil

    Respondre
  • #1 Tralarà
    (12/09/21 14:30)

    En quin banc?

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts