Nous projectes

Recinte multifuncional davant del Govern

Jordi Torres assegura que hi ha un 90% de possibilitats que l’edifici es construeixi a l’antiga plaça de braus

Recinte multifuncional davant del GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur projecte del recinte multifuncional ja té una ubicació clara. O gairebé. Jordi Torres, ministre de Turisme i Telecomunicacions, va afirmar ahir en el marc de la inauguració del nou curs de l’escola Vatel que a hores d’ara “hi ha el 90% de possibilitats que el lloc sigui la plaça de braus”. “És un projecte de l’any 2023. Ara s’està treballant en la preparació del plec de bases juntament amb el ministeri de Territori i Habitatge per poder publicar la licitació al més aviat possible”, va concretar el ministre.

El recinte multifuncional és un dels grans projectes d’aquesta legislatura. De fet, és una de les grans inversions que es va fixar Govern pensant que, una vegada finalitzat, podria servir per impulsar l’economia del país tenint en compte que serviria com a epicentre d’espectacles i esdeveniments de tota mena, com ara la Fira d’Andorra la Vella. Pel que fa al disseny, una de les primeres propostes, creada per una empresa de Londres, donava sobretot importància a la polivalència de l’estructura per permetre que s’hi duguessin a terme esdeveniments de diferents estils i àmbits i amb necessitats d’espai per a l’espectacle i de públic totalment canviants.

L’any passat, durant el període més estricte de pandèmia, l’executiu va posar en dubte la seva execució amb relació a les necessitats del moment. Tot i els entrebancs de la pandèmia, es va reservar una partida pressupostària durant el 2021 per a la creació del projecte, que no ha deixat de ser considerat una de les inversions prioritàries del país.

En l’acte, Torres també va confirmar que el festival Andorra Mountain Music se celebrarà durant aquesta temporada d’hivern, una possibilitat que fins ara s’estava estudiant des de Govern. “Ja està decidit. Ara està en fases de preparació. L’objectiu és augmentar una mica més la qualitat del producte i oferir molts esdeveniments perquè els visitants se sentin a gust quan vingui aquí”, va assegurar. Amb relació al balanç de la temporada turística d’estiu, Torres la va valorar molt positivament i va fer saber que té les esperances posades en la d’hivern. “Hem demostrat que som un país sanitàriament segur.”

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

tracking