Detenen dos homes a Tolosa per contraban de tabac

Els detinguts, de 38 i 47 anys, van ser descoberts amb 100 cartrons

Un comerç de tabac a Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos homes, de 38 i 47 anys, van ser interceptats per la policia dimecres passat a Tolosa amb prop d’un centenar de cartrons de tabac provinents d’Andorra. En ser descoberts pels agents, la parella va declarar-se culpable de traficar amb tabac.

Segons detalla el diari local ActuToulouse, la mercaderia estava destinada a vendre’s al mercat d’Arnald-Bernard, un dels llocs on ha crescut més la venda il·legal d’aquest producte. Un altre mercat on s’efectua aquesta venda il·legal és, segons detalla el diari francès, el mercat Saint-Michel. Així, aquest mitjà informa que al juny un home va ser detingut amb 220 cartrons de tabac andorrà i 3.000 euros en efectiu, mentre que el mes d’agost l’aprehensió de producte andorrà va ser de 370 cartrons en una altra operació, i al setembre, de 200. Aquestes xifres, 900 cartrons de tabac en total, suposen un valor de mercat de 90.000 euros. Cal recordar que un paquet de tabac pot arribar a costar a França fins a 10 euros, mentre que a Andorra el preu se situa prop dels tres euros. El mitjà regional informa que al mercat negre de Tolosa el mateix paquet de tabac es ven per cinc euros.

Els comerços de tabac de la ciutat s’han queixat a les autoritats franceses d’aquest contraban il·legal de tabac andorrà per les pèrdues que els suposa la competència. Les intercepcions de tabac de contraban també són freqüents a la frontera hispanoandorrana.

tracking