La despesa pública va superar els mil milions d'euros l'any 2020

Façana de l'edifici administratiu del GovernANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La despesa pública del sector de les administracions públiques al llarg del 2020 va ser de més de mil milions d’euros. Concretament, de 1.067 milions, xifra que suposa un increment del 6% respecte a l’any anterior, segons va fer públic ahir el departament d’Estadística. Aquest sector engloba l’administració central, les institucions sense finalitat de lucre, les societats públiques no de mercat, les administracions locals i els fons de la seguretat social. L’import, superior als mil milions d’euros, suposa el 42,6% del PIB del país.

D’aquest total, gairebé la meitat correspon al Govern. Concretament 503 milions d’euros, és a dir, un 14,7% més que el 2019, atès que aquestes despeses afegides es van donar per la gestió de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta xifra suposa el 47,1% de la despesa liquidada del sector d’administracions públiques i el 20,1% del PIB.

D’altra banda, l’administració central va tenir una despesa afegida que va ser la de les mateixes transferències cap a les administracions públiques i que van suposar més de 800 milions d’euros, xifra que representa el 83% de la despesa del sector públic i el 32,2% del PIB. Estadística va informar que el sistema emprat des del 2010 permet al país tenir un marc comptable comparable a escala europea i internacional.

tracking