Dia de Meritxell

Suñé apel·la a la unitat pel nou curs polític

Els grups creuen que les iniciatives legislatives en curs afavoriran la recuperació econòmica

La síndica general, Roser Suñé, durant el discurs.Eduard Comellas / Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La síndica general, Roser Suñé, va pronunciar ahir el tradicional discurs pel Dia de Meritxell apel·lant a la unitat pel nou curs polític que s’enceta, enfocat a superar el desgast de la pandèmia que, en paraules de la màxima autoritat del parlament, “serà un llast que arrossegarem els propers mesos”. “Sembla que la pandèmia es comença a aturar i hem de començar a preveure quina normalitat podem anar recuperant”, va dir Suñé, que va apel·lar al lema Virtus Unita Fortior com a eix vertebrador dels dos anys restants de legislatura.

Així mateix, la síndica general va situar els joves al centre de la seva intervenció perquè siguin partícips del debat polític, com va succeir amb la proposta d’acord de la joventut aprovada per unanimitat durant el mes de juliol. “Aquells que tenim avui les més altes responsabilitats institucionals no podem ignorar la veu d’aquells que heretaran el futur que estem dibuixant”, va indicar Suñé, que va llançar una crida perquè els joves puguin manifestar els seus neguits i reivindicar les seves aspiracions.

Les reaccions

“El discurs crida a la unitat, que és essencial per fer avançar el país”, va subratllar el president del grup parlamentari de DA, Carles Enseñat. El dirigent demòcrata va subratllar que hi ha una quinzena d’iniciatives legislatives a tràmit parlamentari que albiren un calendari de treball intens. Una d’elles és la proposició del Codi de família, text que, a parer d’Enseñat, serà el projecte “més important d’aquest període de sessions”.

Com a cap de l’oposició, Pere López va reaccionar asèptic al contingut de la intervenció de la síndica general. “Ha sigut un discurs amb un to pla. No hi ha gaire cosa a dir”, va comentar. Més enèrgic sí que va mostrar-se amb referència al debat d’orientació política de la setmana vinent. “És evident que la situació ha empitjorat i aquest final de legislatura ha de revertir el deteriorament de la qualitat de vida dels ciutadans”, va etzibar.

El president del grup parlamentari de L’A, Ferran Costa, va elogiar els “elements de reflexió” que va plantejar Suñé i va afegir-se a l’esperit d’unió “que tots hauríem d’aspirar a treballar més sovint”. El president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va destacar el to “institucional” del discurs i va recalcar que els reptes que té el país no seran senzills d’acomplir per l’impacte econòmic de la Covid-19. Per últim, el president de CC, Carles Naudi, va demanar més atreviment a l’hora de legislar. “Hem de ser valents per fer petits canvis quotidians que seran poderosos”, va concloure.

Roser Suñé, Síndica general

“Arrossegarem el desgast de la pandèmia durant els propers mesos”

Carles Enseñat, President grup parlamentari DA

“El discurs crida a la unitat, que és essencial per fer avançar el país”

Pere López, President grup parlamentari PS

“El Govern no pot trigar més a afrontar la situació que viu el país a part de la Covid”

Ferran Costa, President grup parlamentari L’A

“En l’esperit d’unió hauríem d’aspirar tots a treballar més sovint”

Josep Pintat, President grup parl. Terceravia

“No serà un camí senzill perquè la part econòmica tindrà el seu impacte”

Carles Naudi, President grup parlamentari CC

“Hem de ser valents per fer petits canvis quotidians que seran poderosos”

tracking