ESTADÍSTICA

Els accidents laborals baixen un 23% el 2020

També baixen els incidents de trànsit amb danys materials i corporals

Façana de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’accidents laborals durant l’any 2020 ha estat de 1.234, la xifra més baixa dels darrers cinc anys, segons les dades que publica avui el departament d'Estadística. En concret, durant l'any passat hi va haver 369 d'accidents laborals menys respecte al 2019 (un 23,0% menys), en què se'n van produir1.603.

El total de jornades no treballades per a l’any 2020 és de 75.185. A més, la Covid-19 ha provocat que, durant el 2020, s'hagin registrat un total de 6.559 casos de baixes mèdiques superiors a tres dies, ja que s’han considerat accident de treball o malaltia professional. Aquesta situacióha afectat de forma pràcticament idèntica tant a homes com a dones.

En canvi, els homes són els qui pateixen la major part dels accidents laborals, amb tres de cada quatre casos. Per nacionalitat, el 57,1% dels accidents laborals els pateixen espanyols i portuguesos. Per zones, la parròquia d'Andorra la vella és on es concentren la majoria d'aquests accidents, amb el 37,6% del total. La major part dels accidents laborals són a causa d’esquinçades o contusions i es concentren sobretot a la columna lumbar, els genolls i els turmells, i un de cada dos accidents necessita més d’un mes de baixa.

Cal recordar que, segons la metodologia europea es considera accident de treball aquell que deriva en l’absència del treballador per un període superior a tres dies i l’accident es produeix en el lloc de feina o en el transcurs de qualsevol desplaçament laboral i no en el desplaçament cap o des del lloc de feina.

Menys accidents de trànsit amb danys

Pel que fa al nombre d’accidents de trànsit amb danys materials, i en alguns casos també corporals, el Departament de Policia n'ha registrat 419 durant el 202, el que suposa un 19,7% menys respecte al 2019.

tracking