meteorologia

L'agost es tanca amb una temperatura mitjana a l'alça

L’indicador màxim recollit a l’estació central de FEDA ha estat de 27,2 graus i la precipitació ha estat inferior a la usual

El recull d'anomalies de temperatura.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades meterològiques recopilades per Andorra Recerca+Innovació apunten a una temperatura mitjana a l’agost de 20,5 graus, que se situa per sobre de la mitjana climàtica del període estudiat (1981-2020) a l’estació situada a la central de FEDA. La temperatura màxima mitjana va assolir els 27,2 graus mentre que la mínima va ser de 13,2 graus. Ha estat un agost càlid amb un comportament de les temperatures diàries que ha recollit una anomalia positiva (una desviació respecte a les condicions normals) de pràcticament 2 graus (1,89). L’augment, afegeixen, s’ha donat especialment a partir del 8 d’agost.

El passat també va ser un mes de precipitacions a la baixa en haver-se acumulat 23,6 mm durant el període “quan per a un mes d’agost la mitjana climàtica és de 81,6” mm, destaquen. La situació difereix respecte al juliol quan es van acumular 63,8 mm, un escenari emmarcat en la “normalitat”. Quant a la temperatura, però, la mitjana sí que es va situar “lleugerament per sobre” del període 1981-2020. La mínima mitjana va ser idèntica a la de l’agost, 13,2 graus (sempre segons les dades de l’estació de la central de FEDA), mentre que la màxima va ser lleugerament inferior amb 26,4 graus.

La informació que Andorra Recerca+Innovació ha difós assenyala que aquest 2021 encara no s’ha registrat cap mes amb una anomalia negativa de temperatura a l’estació estudiada.

El mes passat l’informe del grup d’experts sobre el canvi climàtic de l’ONU va alertar que el fenomen de l’escalfament global és generalitzat i s’està intensificant i va instar a la urgència d’aplicar mesures.

tracking