REUNIÓ AMB L'AMBAIXADOR

Exteriors tracta amb Xile el conveni de no doble imposició

Els ministres Maria Ubach i Andrés Allamand.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va reunir amb el de Relacions Exteriors de Xile, Andrés Allamand, per tractar diferents àmbits de la cooperació bilateral i multilateral. La visita, la primera d’un ministre de Relacions Exteriors xilè al Principat, s’emmarca en el 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Xile i Andorra.

En aquesta trobada, Ubach i Allamand van compartir la situació sanitària a Andorra i a Xile generada per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. Els dos ministres van coincidir a ressaltar el paper del multilateralisme com a eina per fer front a reptes actuals en matèria de salut i medi ambient. Ambdós ministres van posar en relleu la importància de Conferència Iberoamericana per fomentar la cooperació a la regió.

Pel que fa a l’àmbit financer, Maria Ubach va traslladar a Andrés Allamand l’agraïment del Govern d’Andorra per la recent confirmació de Xile per iniciar les negociacions per a la signatura d’un conveni de no doble imposició (CDI). Unes converses que es van iniciar a mitjan any 2020 a proposta del ministeri de Finances andorrà i que ara fructifiquen amb la voluntat compartida d’assolir un CDI en relació amb els impostos sobre la renda, sobre el patrimoni i per a la prevenció de l’evasió i elusió fiscal entre ambdues parts.

Aquest acord reforçarà els vincles ja existents entre el Principat i el país sud-americà. Sobre l’obertura econòmica, Ubach va ressaltar l’important paper de Xile com a actor regional a l’Amèrica llatina, i alhora en l’àmbit internacional, pel que fa a l’emprenedoria i les start-ups. Els dos ministres també van acordar cooperar en l’àmbit del turisme.

tracking