Els casos actius de contagis per Covid segueixen a la baixa

Salut només detecta tres contagis nous mentre que els casos actius se situen en 51

Una infermera administrant un vaccí.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xifra total de casos actius continua la tendència a la baixa i ja se situa en 51, quatre menys que dijous, segons va informar el Govern en un comunicat. Tot i el descens, la pressió hospitalària es manté, si bé cal destacar que s’ha mantingut en nivells baixos al llarg de tota la cinquena onada. Així, el nombre d’ingressos no ha variat en la darrera jornada i segueix havent-hi tres persones a la planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i una a la unitat de cures intensives sense requerir ventilació mecànica.

L’actualització de les dades feta pública ahir deixa la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat en 15.055 persones, tres més que dijous, i es registren un total de 14.874 altes, una xifra que suposa set altes més que dijous.

Des de l’executiu es va apuntar que a causa d’un problema informàtic, el Govern no va poder actualitzar les dades de vacunació de l’última jornada. Cal recordar que dijous es va reprendre la vacunació després de més d’una setmana d’interludi i es van administrar 57 vaccins. En total, fins a la data i sense incloure les administrades divendres pel citat problema informàtic, al país s’havien administrat 95.973 vacunes –50.926 primeres dosis, 44.993 segones i 54 terceres–.

Vacunació sense cita

Diverses comunitats autònomes de l’Estat espanyol han habilitat els punts de vacunació perquè la ciutadania que així ho consideri passi a rebre el vaccí sense cita prèvia. És el cas de Catalunya, però també del País València, a causa que més del 70% de la població està vacunada.

tracking