COS DE SEGURETAT

La campanya de control de motos finalitza amb la sanció de 60 conductors

La majoria de sancions s'han aplicat per circular sense disposar del distintiu d’ITV en no haver-se presentat a les proves

Control a una motocicleta en una campanya anteriorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha finalitzat la campanya de seguretat en el trànsit adreçada als conductors de motos amb el control de 464 persones. Segons informa el cos, la operació que s'ha dut a terme del 16 al 29 d'agost, ha sancionat a 60 de les persones aturades per infringirarticles del codi de la circulació relacionats amb la present campanya. El quecomporta un12,93% de conductors sancionats respecte al conductors controlats.

Del total de multes imposades, 32 corresponen a deficiències tècniques i/o administratives; 28Imprudències o infraccions en el decurs de la circulació i 8altres sancions alienes a la present campanya. Dins del primer grup, han estat 15 les sancions aplicades percircular sense disposar del distintiu d’ITV en no haver-se presentat a les proves, 9 per nopresentar el rebut d’assegurança malgrat tenir-lo i 5 perescapaments lliures, incomplets, deteriorats, o models no previstos pel fabricant, entre d'altres. Del segon grup, 12 han estat posades perexcés de velocitat i 10 perno respectar la senyalització horitzontal.

De les sancions alienes a la campanya, la més aplicada ha estat perconduir forçant les marxes i produint sorolls molestos en tres casos, també s'han imposat dues sancions perno presentar el permís de conduir, malgrat tenir-lo; dues més per conduir en estat d’embriaguesa (de 0’5 g/l a 0’8 g/l) i una perconduir vehicle andorrà amb permís estranger sent resident de més de sis mesos.

La campanya tenia com objectiu incidir en que els vehicles tipus motocicletes, circulin per les vies publiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir en nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles.

tracking