Tercera dosi per a 200 persones vulnerables

Mas afirma que la triple injecció anirà dirigida a residents de centres sociosanitaris i persones que tenen diàlisi o han estat trasplantades

Una infermera manipulant un vaccí.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 30 residents de Salita ja han rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Així ho va assegurar ahir la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, que va informar que durant la jornada d’ahir també es van administrar dosis de “record” a padrins del centre sociosanitari El Cedre i de Sant Vicenç d’Enclar, mentre que avui es procedirà a vaccinar per tercer cop usuaris de Clara Rabassa. “Estem administrant les vacunes en funció de les que tenim de forma mixta. No s’ha evidenciat que hi hagi cap problema en l’ús combinat de les vacunes”, va dir Mas.

De moment, aquesta tercera dosi va dirigida als residents dels centres sociosanitaris que no han passat la malaltia i que van rebre la segona dosi fa més de quatre mesos. Igualment, les persones que pateixen diàlisi renal o que es troben en un procés de trasplantament també rebran una tercera dosi perquè “s’ha demostrat que l’eficàcia de les vacunes és inferior”. D’aquesta manera, Mas va quantificar en prop de 200 persones el col·lectiu al qual s’administrarà una tercera dosi els propers dies.

Preguntada per la possibilitat de fer extensiva la tercera dosi a la resta de la societat, la secretària d’Estat de Salut es va mostrar prudent. “Sempre tenim a sobre la taula qualsevol innovació que es vulgui fer, però ara no ens estem plantejant dur a terme cap acció per a la població en general”, va afirmar. De totes formes, Mas va subratllar que el comitè cientificotècnic del ministeri estarà amatent per si hi ha cap altre col·lectiu susceptible de rebre una tercera dosi.

D’altra banda, Mas va comunicar ahir que ja es va procedir a informar a través d’SMS que el 9 de setembre i el 7 d’octubre seran les dates en les quals s’administraran les vacunes als adolescents ubicats entre els 12 i els 15 anys. Fins ahir hi havia un total de 801 inscrits, una xifra que s’acosta al 30% d’adhesió en aquesta franja d’edat. Els menors seran vacunats amb Moderna i la secretària d’Estat de Salut va garantir que “el nombre de vacunes que queda en estoc és suficient per vacunar tota la població que ho desitgi”. A més, va afegir que resta pendent una nova entrega abans que finalitzi el setembre a través del programa Covax.

Un altre aspecte al qual Mas va fer incidència durant la roda de premsa és en les activitats escolars, delimitant a 25 el nombre màxim d’infants considerats com a unitat de convivència. De cara als professionals, va recomanar la realització de cribratges periòdics. En darrer lloc, el ministre portaveu, Eric Jover, va declarar que el Govern regularà l’arribada de persones provinents de “zones de risc”, és a dir, fora de la Unió Europea, notificant la seva entrada al país a Afers Exteriors i acreditant el seu estat de salut amb una prova serològica negativa en les darreres 72 hores.

SALUT REGISTRA 13 CONTAGIS NOUS I LA XIFRA D'ACTIUS S'ENFILA A 54 CASOS

Pel que fa a l’actualització de les dades epidemiològiques, en l’última jornada es va registrar un petit augment dels contagis amb 13 casos nous, que suposa un increment de la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat de 15.046 persones. Paral·lelament, un total de vuit persones han rebut l’alta mèdica en les darreres hores, que significa que un total de 14.862 persones ja han superat el virus. La xifra d’actius també va patir un lleuger increment de cinc casos, enfilant-se el nombre de malalts actuals a 54. Quant a la pressió sanitària, es manté igual que ahir: tres persones segueixen ingressades a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i hi ha un pacient a l’UCI que no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. Per últim, respecte al pla de vacunació, des de l’inici de la pandèmia ja s’han administrat un total de 95.916 vacunes (50.924 primeres dosis i 44.992 segones). En termes percentuals, representa que un 76,2% de la població ha rebut la primera dosi i un 67,3% té la pauta completa.

tracking