REGLAMENT

En vigor el nou codi de circulació amb sancions més elevades

Classifica les sancions en lleus, greus i molt greus amb multes de fins a 400 euros

La policia efectua controls periòdics a la xarxa viària a causa de l'augment de circulació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Llei del Codi de circulació ha estat presentada i també ha entrat en vigor avui 2 de setembre, després d'actualitzar el vigent des del 1999. L'objectiu és aconseguir una reducció de la sinistralitat i facilitar un trànsit més satisfactori, segons explica l'executiu. El reglament del règim sancionador qualifica les infraccionsen lleus (fins a 100 euros), greus (entre 101 i 200 euros) i molt greus (201 i 400 euros).Per a les infraccions de rellevància especial s’han fixat sancions específiques i adaptades a la seva gravetat.

A tall d’exemple, es multa amb 300 euros el fet de conduir utilitzant manualment dispositius de telefonia mòbil, de navegadors o de qualsevol altre dispositiu incompatible amb l’atenció obligatòria permanent a la conducció. Un altre cas, com no fer ús del cinturó de seguretat, tant el conductor com

els passatgers d’un vehicle, tindrien una sanció de 200 euros.

Tanmateix, s’ha establert la possibilitat de reduir en un 50% la sanció imposada en cas que es faci el pagament voluntari de la sanció en el mateix moment en que s’incoa el procediment sancionador o dins dels deu dies hàbils següents.

Com a novetat, s'han afegit les sancionsespecifiques relacionades amb els vehicles de mobilitat personal (VMP), ja que estan subjectes a la Llei del Codi de la circulació. Per exemple, es sanciona amb 60 euros el fet de circular pervoreres, places, jardins i altres espais reservats amb caràcter exclusiu per a vianants. Respecte a l’alcoholèmia, conduir amb una taxa d’alcohol en sang entre 0,51 g/l i

0,8 g/l implica una multa de 400 euros, mentre que fer-ho superant una taxa de 0,8 g/l està penalitzat amb 600 euros.

També s'hi inclouen reglaments de permisos de conduir, de centres formadors i de vehicles de mobilitat personal amb motor. D'altra banda, el Departament de Mobilitat ha inclòs el Reglamentde les fases i colors de la neu o el Reglament del tipus i significat dels senyals verticals de circulació; que especifica la forma, els símbols, el color, el disseny i el significat dels senyals de circulació, entre d'altres.

Totes les sancions es troben en el document delBOPAextra d'ahir.

tracking