Els usuaris compren 228 abonaments de bus en un matí

L’abonament Abonandbus tindrà un preu de 52,40 euros per a un total de 400 viatges

El ministre portaveu, Eric Jover, en roda de premsa.SFGA / C. Esteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Eric Jover, va informar ahir en roda de premsa posterior al consell de ministres que durant el matí, fins a les 15.00 hores, s’havien venut un total de 228 abonaments mensuals del transport públic. Justament ahir va entrar en vigor la nova política tarifària de l’executiu per la qual els abonaments mensuals tindran un cost de 30 euros amb viatges il·limitats. “Haurem d’esperar uns dies més per fer valoracions però el ritme d’adquisició amb la nova tarifa ha estat força ràpid”, va comentar Jover. El canvi suposa una reducció de més del 57% respecte al preu actual per a la zona 1 i de fins al 81% per a la zona 4. Ja que els preus fins ara eren de 70 euros i 164 euros, respectivament.

En aquest sentit, el ministre va recapitular els esdeveniments que han precedit aquesta rebaixa de preu i va recalcar l’aposta del Govern per fomentar el transport públic. “Volíem que el preu no fos una barrera per accedir-hi”, va dir Jover, que va recordar que la voluntat de l’executiu és que aquest descompte es pugui finançar a través de la taxa verda, que s’aplicarà a partir de l’1 de gener del 2022. Cal recordar que el nou abonament es pot adquirir als llocs de venda habituals: a l’aplicació Mou_T_B, a l’Estació Nacional d’autobusos i al mateix autobús.

Tarifa per a estudiants

D’altra banda, el Govern també va aprovar ahir l’abonament Abonandbus nacional per al curs acadèmic 2021-2022. Així doncs, s’ha establert un preu de 52,40 euros per a 400 viatges i se’n podran beneficiar els estudiants de formacions oficials d’ensenyament superior matriculats, com a mínim, de 18 crèdits per semestre en la modalitat presencial.

+

Medi Ambient

El Govern va ampliar ahir el termini per poder dur a terme el genotipatge dels gossos d’arreu del territori nacional fins al 14 de juny de l’any vinent.

Educació

El màster de Dret que imparteix la Universitat d’Andorra oferirà la possibilitat d’obtenir el títol amb mencions especialitzades en advocacia i en l’àmbit judicial.

Interior

El Govern va cessar ahir Joan Carles Recasens, que es jubila, de director del cos de bombers, i va nomenar Jordi Farré, director adjunt del cos, com a substitut.

Interior

El Govern va aprovar ahir el nomenament en període de prova de 12 agents de policia amb l’objectiu de seguir reforçant la seguretat ciutadana.

tracking