x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
CIRCULACIÓ

Prohibit presentar-se per lliure a l'examen de conducció

El Govern crea la nova figura del monitor de teòrica
Un examinador durant un examen per obtenir el permís de conduir.

Motos a examen

Un examinador durant un examen per obtenir el permís de conduir.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/09/2021 a les 12:27
A partir d'ara, tots els candidats que vulguin presentar-se a les proves per obtenir el carnet de conduir hauran de passar obligatòriament per una autoescola, quedant prohibides les candidatures lliures. Així s'estableix al nou Reglament relatiu als permisos i autoritzacions per conduir que s'ha publicat al BOPA aquest matí. 

Aquesta modificació respon al fet que el personal examinador, a l'hora d'avaluar els candidats lliures, sovint es troba que estan acostumats a conduir vehicles automàtics i no saben manejar un cotxe amb un canvi de marxes manual. Per aquest motiu, necessiten presentar-se a les proves diverses vegades per aprovar. El fet d'obligar-los a formar-se amb monitors d'autoescola, segons l'exposició de motius del text legal, els capacitarà per aprovar l'examen a la primera convocatòria. 

Una altra novetat que es fa pública al BOPA aquest matí és la creació d'una nova figura: el monitor de teòrica, prevista al nou Reglament dels centres de formació de conductors. Aquest professional s'encarregarà d'impartir els cursos sobre les normes de circulació, la seguretat viària i la senyalització.

Segons exposa el text, la necessitat de crear aquesta figura ha aparegut perquè en els darrers anys, les classes de teòrica s’han anat deixant de fer en detriment dels tests en línia, que no garanteixen que l’alumne tingui els coneixements suficients, sinó que simplement demostren que l’alumne sap aprovar l’examen.
 
Etiquetes
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts