L'agost es clou amb una ocupació hotelera del 82,6% de mitjana

Pujol valora en positiu l’estiu tot i que matisa que hi ha hagut menys establiments oberts

Dos visitants passejant pel centre de la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector hoteler ha tancat el mes d’agost amb una ocupació del 82,62%, un percentatge superior a la mitjana registrada durant els darrers anys, segons es desprèn de les dades extretes per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). Tot i això, el director de l’entitat, Jordi Pujol, va remarcar que aquestes dades són “difícilment” comparables amb les d’altres anys tenint en compte les múltiples circumstàncies que estan condicionant el 2021. “Si agafem els números tal com són, és un bon estiu i ens dona empenta per continuar endavant. Ara bé, tenim 56 hotels oberts quan abans de la pandèmia en teniem uns 65 o 70”, va puntualitzar Pujol.

Amb relació a la darrera setmana, les dades també van ser força positives tot i ser a la recta final de les vacances. Concretament, la mitjana d’ocupació de dilluns a divendres es va situar en un 81,31% dels llits disponibles, mentre que el cap de setmana el percentatge va augmentar lleugerament fins al 81,84%.

Amb relació a la mitjana de dies pernoctats, tot i no tenir xifres tancades, la sensació que tenen des del sector és que el tipus de turisme durant el mes d’agost ha estat més “vacacional”. “Les famílies que han vingut s’han quedat uns cinc dies i unes quatre nits, mentre que el mes de juliol hi ha hagut més gent que ha passat tres dies i dues nits per allargar el cap de setmana”, va discernir.

En qualsevol cas, són dades que conviden a l’optimisme però sense oblidar els precedents que han portat a aquesta situació. “A l’estiu sabíem que treballaríem però hi va haver una setmana que semblava que perillava tot pels casos de la cinquena onada. Però hem de tenir en compte que dels últims 18 mesos només hem treballat bé quatre o cinc”, va dir.

tracking