x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

Insults pel català

Gerard Piqué.

Gerard Piqué.

Gerard Piqué.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/09/2021 a les 12:25
Hi ha una dita irònica al País Valencià que afirma que tots els idiomes del món estan fets per comunicar-se, menys el valencià, que està fet per emprenyar. Alguna cosa semblant li va passar, de nou, al central de l’FC Barcelona Gerard Piqué quan va publicar un missatge a la xarxa social Twitter per demanar que s’omplís l’Estadi Nacional per animar l’FC Andorra en la seva estrena a la Primera RFEF. Piqué va fer la piulada en català i les primeres respostes crítiques no van tardar a arribar. “Habla español que no te entiendo si si” o “Calla y habla en español” són algunes de les respostes que va rebre l’accionista majoritari del club andorrà.

Cal dir que algunes de les respostes dels usuaris feien constar que l’idioma oficial del Principat és el català i que el futbolista només s’adreçava a l’afició andorrana en el seu idioma. La normalitat d’expressar-se en català a les xarxes es veu dificultada per aquestes respostes d’usuaris que pensen que qualsevol piulada va adreçada a ells. Tot i això, el missatge de Piqué també va rebre respostes animant de forma esportiva el Linares, rival de l’Andorra, o diverses propostes perquè compri equips com ara el Castelló o el Rayo Vallecano.

En les interaccions a la xarxa Gerard Piqué empra habitualment el català. Les respostes dels usuaris solen ser en aquest idioma, però també en castellà i en anglès. Els insults hi apareixen amb regularitat en qualsevol llengua.
Etiquetes
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts