Govern ja administra la tercera dosi a col·lectius vulnerables

La vacunació es va iniciar ahir amb 30 dosis per la residència Salita, avui a la Sant Vicenç d'Enclar i el Cedre i a partir de demà es farà Clara Rabassa

Domus Salita

Domus SalitaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern ja administra des d'ahir la tercera dosi a dos dels col·lectius que han catalogat com a vulnerables, segons han informat el ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover, i la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas a la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. Concretament es tracta dels residentsals sociosanitaris, que no hagin passat la malaltia, però han obtingut dues dosis. En aquest cas s'administra una dosi de reforç quatre mesosdesprésd'haver rebut la segona.

La vacunació es va iniciar ahir amb 30 dosis d’Oxford/AstraZeneca per la residènciaSalita, avui alaSant Vicenç d'Enclari el Cedre i a partir de demà es farà Clara Rabassa. D'altra banda, el segon grup són les persones en procés de diàlisi, immunodeprimits o entrasplantamentsen les quals Salut considera que l'eficàcia de les vacunes és inferior i que requereixenunaprotecció més elevada. Aquestes rebran la vacuna en elspròxims dies. En total, segons ha confirmat Helena Mas es tractaria d'entre 170-200 persones en total.

Davant la possibilitat que s'apliqui la tercera dosi a tota la població en general, de moment no es planteja fer-ho, encara que segons ha explicat la secretària d'Estat de Salut segons evolucioni la pandèmia, "sempre estudiem totes les possibilitats".

13 contagis nous i 54 casos actius

Per altra banda, pel que fa a les dades epidemiològiques, en l'última jornada s'ha viscut un petit augment dels contagis amb 13 casos nous, el que suposa un augment de la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat de 15.046 persones.Es registren un total de 14.862 altes, vuit persones més que han superat la malaltia.

La xifra de casos actius també ha patit un augment amb 54 casos, cinc més que ahir. Quant a la pressió sanitària, es manté igual que ahir: tres persones segueixen ingressades a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i hi ha un pacient a l’UCI que no necessita ventilació mecànica.

Pel que fa al pla de vacunació,des de l’inici ja s’han administrat 95.916 vacunes (50.924 primeres dosis i 44.992 segones). El que representa un 76,2% de la població amb la primera dosi i un 67,3% amb la pauta completa.

Mas també ha informat que aquest dimecres ja s'ha començat a convocar als joves d'entre 12 i 15 anys per vacunar-los a partir del pròxim 9 de setembre i la segona dosi a partir del 7 d'octubre. En total, fins avui hi ha uns 801 joves inscrits a la plataforma de vacunació, el que suposa un 30% del total d'aquest rang de població.

tracking