Els mossos preveuen més detencions pels aldarulls a la Seu

El cos activa un filtratge als darrers actes per evitar el llançament d’objectes

Els mossos preveuen més detencions pels aldarulls a la SeuFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos dels mossos d’esquadra està investigant els aldarulls que han esdevingut les darreres nits amb motiu de la Festa Major de la Seu d’Urgell i preveuen noves detencions arran d’actuacions individuals contra els agents. Així ho van indicar ahir des del mateix cos de policia, a més d’informar que s’havia preparat un dispositiu especial per prevenir nous aldarulls. Un dispositiu que va incloure el filtratge dels assistents als actes festius i a la zona de la plaça del Carme, que ha estat l’epicentre dels successos. La investigació se centra a identificar les persones que van ser les autores dels atacs amb ampolles de vidre que van patir els agents dels mossos en intervenir per dissoldre els botellots de la plaça del Carme.

Pel que fa a les conseqüències penals dels fets, ahir es va confirmar la detenció d’una segona persona. Els detinguts són dos joves de 19 anys, un de nacionalitat francesa i veí de Coll de Nargó i l’altre de nacionalitat espanyola i veí de la Seu d’Urgell. Un dels dos va ser detingut dissabte i l’altre diumenge, ambdós estan acusats de resistència i desobediència greu i d’atemptat als agents de l’autoritat.

L’ajuntament de la Seu, per la seva banda, va fer ahir una “valoració positiva d’una Festa Major alterada per la pandèmia”. El tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Carlos Guàrdia, va lamentar que “s’hagin produït aquests incidents”, i va fer “una crida al civisme recordant que cal evitar aquestes situacions, que generen un risc important de contagi, i que la violència no té cabuda a la Festa Major”.

L’ajuntament considera que “l’aglomeració i els actes incívics van obligar la policia a actuar” i això “va provocar els aldarulls” i “l’enfrontament entre els joves i els agents”.

ARRAN CRIDA A ORGANITZAR-SE PER PLANTAR CARA ALS AGENTS

La delegació urgellenca d’Arran, l’organització de joves de l’esquerra independentista de Catalunya, va fer ahir a través de les xarxes una crida als assistents a la Festa Major de la Seu per “organitzar-se” i “plantar cara” als mossos. L’organització va publicar un seguit de consells per saber com actuar davant la intervenció dels agents, així com per organitzar barricades i afrontar càrregues. L’entitat considera que l’actuació dels mossos està encaminada a “criminalitzar” el jovent i “projectar la por” sobre la situació actual.

tracking