Pandèmia mundial

Nova nit d'aldarulls a la Festa Major de la Seu

Els mossos informen que segons el balanç d'aquest migdia, de moment, hi ha hagut dues detencions per resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat

Brutícia en un carrer de la Seu per la festa nocturna dels joves.FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han informat que segons el balanç d'aquest migdia hi hagut dues persones detingudes pels aldarulls d'aquest cap de setmana durant la Festa Major de la Seu d’Urgell que van començar la matinada del 28 d’agost.Concretament es tracta de dos nois de 19 anys, un de nacionalitat francesa i veí de Coll de N'argó i l'altre de nacionalitat espanyola i veí de la Seu d'Urgell. Un dels dos va ser detingut el passat dissabte i l'altre diumenge, ambdós estan acusats de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.

La festa que clou avui serà recordada durant temps com la més polèmica pels aldarulls d’alguns joves, càrregues policials i la bretxa que ha obert entre la mateixa societat urgellenca sobre el comportament dels joves de la ciutat i també de les zones properes. El cos de seguretat català ha informat que aquesta nit passada també hi ha hagut enfrontaments amb la policia i no es descarten noves detencions.

CRIDA AL CIVISME

L’ajuntament va fer diumenge una crida al “civisme” i a respectar les restriccions decretades per la pandèmia de la Covid-19. El consistori va llançar el missatge que “la violència no té cabuda a la Festa Major” i que “cal evitar situacions que afavoreixin els contagis”.

Aquests hàbit entre la joventut després del llarg període de confinament s’ha agreujat amb l’estiu. També a Andorra hi ha aquestes reunions de gresca, la darrera de les quals al final de la carretera dels Cortals d’Encamp.

A la Seu aquesta pràctica és més preocupant perquè la ciutat fronterera ha tingut unes xifres de contagis molt per sobre de la mitjana espanyola, i les gran concentracions representen un perill de rebrots quan els experts ja estan apuntant una sisena onada amb una intensitat que dependrà molt d’aquest tram final d’estiu.

Els actes festius s’acaben a les 00.30 hores com a mesura contra el virus. Això, però, no ha impedit que grups de joves es reunissin passada la mitjanit per beure al carrer i en alguns casos han hagut d’intervenir els antiavalots dels mossos, produint-se algunes escenes inhabituals en una població com la Seu d’Urgell.

ARGIMON LAMENTA LES IMATGES

El conseller de Salut del govern català, Josep Maria Argimon, va valorar ahir les aglomeracions dels botellots que es van originar al parc de l’Espanya Industrial en el marc de les festes de Sants, a Barcelona. “Hem vist imatges que no ens han agradat”, va afirmar. El conseller va lamentar que molts dels assistents no portessin la mascareta en un moment en què la situació epidemiològica demana “prudència”. També va remarcar que les imatges que s’han vist “van més enllà de la pandèmia i la salut”.

tracking