DIVERSIFICACIÓ DE LES FONTS DE FINANÇAMENT

Govern es reuneix amb el CEB per conèixer com s'ha invertit el préstec atorgat

La institució ha visitat instal·lacions sanitàries del país

La delegació tècnica del CBE s'ha reunit amb els ministres Eric Jover i Marc BallestàGOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, s’han reunit aquesta tarda amb una delegació tècnica deldel Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa(CEB), que ha visitat Andorra durant el dia d’avui per conèixer de primera mà com s’ha invertit el préstec de 12 milions d’euros que va atorgar al Govern al setembre de l’any passat.

Aquest crèdit, a 15 anys, és el primer que l’Executiu pacta amb el CEB després de la seva incorporació el 26 de maig del 2020. Durant la trobada, Jover ha destacat la rapidesa per aconseguir aquest finançament, que s’ha destinat íntegrament a cobrir despeses associades amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La delegació del banc ha visitat algunes instal·lacions sanitàries del país, com ara l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el Centre sociosanitari el Cedre o l’Stoplab de la plaça de Braus, ja que el part del crèdit ha servit per pagar les despeses de material sanitari, incrementar els llits de cures intensives o augmentar el nombre d’efectius sanitaris.

Jover ha traslladat als representants del CEB la satisfacció del Govern per cooperar en matèria de salut en el marc de la pandèmia de la COVID-19. Per la seva part, la delegació del banc també s'ha mostrat satisfeta per la transparència i qualitat de la informació aportada per Andorra. A més, Finances i el CEB han acordat analitzar noves vies de col·laboració en l’àmbit de la digitalització.

tracking