Treballs

Neteja de més de 6.000 quilòmetres de carretera

Neteja de més de 6.000 quilòmetres de carreteraSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb uns treballs a la carretera secundària d’Engolasters, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va informar ahir al matí que els equips de l’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) han netejat més de 6.000 quilòmetres de carretera durant el primer semestre de l’any. Així mateix, Filloy va posar en valor la tasca de manteniment de la xarxa viària “com una feina essencial que cal visualitzar”, tot destacant que gràcies a aquests treballs s’han pogut retirar més de quatre tones de deixalles.

D’altra banda, el titular de Territori i Habitatge va quantificar en una cinquantena el nombre d’actuacions d’emergència que ha hagut de realitzar el COEX com a conseqüència dels accidents a la xarxa viària. “Moltes vegades quan pensem en un accident de trànsit pensem en la policia, els bombers i el SUM, però el COEX és al darrere per deixar la carretera neta i transitable al més aviat possible”, va declarar Filloy.

Per la seva banda, el cap del COEX, David Palmitjavila, va subratllar que una de les particularitats amb les quals s’estan trobant any rere any és que la magnitud de les actuacions cada cop és major després d’algun fenomen natural que genera desperfectes com les inundacions o les esllavissades.

“Abans potser amb un o dos dies de feina arribaves a deixar la situació estabilitzada i ara hem arribat a passar amb alguna esllavissada gairebé una setmana per poder deixar la circulació amb certa normalitat”, va cloure.

Treballadors del COEX a la carretera d'Engolasters.

tracking