x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Habitatge

L'índex de preus de referència, al setembre

Filloy sosté que el mercat no es liberalitzarà fins que no apareguin nous pisos socials
Imatge virtual de la promoció d'habitatge públic que s'ha de fer a Andorra la Vella.

La CASS i Andorra Telecom finançaran habitatge social

Imatge virtual de la promoció d'habitatge públic que s'ha de fer a Andorra la Vella.

Actualitzada 31/08/2021 a les 12:03
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va assegurar ahir que el treball per definir un índex de preus de referència al mercat immobiliari “està pràcticament en un 90% acabat”. Segons Filloy, els treballs ja s’han presentat en el marc de la Taula nacional de l’Habitatge i està previst que puguin concloure en la propera reunió, que tindrà lloc durant el setembre.

“Aquest sistema d’indicadors ens permetrà disposar, d’una manera democràtica perquè tothom hi podrà accedir, de dades per poder analitzar el mercat del lloguer en el seu conjunt, tant de l’oferta com de la demanda. I veure allà on hi ha tensions per poder aportar solucions”, va subratllar Filloy. En aquest sentit, va afegir que el registre de territori complementarà la informació establint un barem de preus, un model que va recordar que ja s’està aplicant en grans ciutats europees. “No es tracta d’identificar edificis de carrers concrets per saber quin preu de lloguer tenen, sinó esbrinar quines zones estan més tensionades per aplicar polítiques concretes”, va dir.

Amb relació a les demandes de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI), Filloy va marcar distàncies respecte a l’orientació de les polítiques de l’executiu. “Evidentment no podem donar resposta a una liberalització completa del mercat del lloguer perquè encara entenem que el mercat presenta tensions d’accés a l’habitatge, sobretot de lloguer”, va esgrimir.

Per aquest motiu, el ministre es va mostrar partidari de realitzar una obertura “progressiva” que vagi en consonància amb la introducció de nous pisos socials i a preu assequible al mercat. “Ens estem dotant cada vegada de més estructures i solucions que aniran donant els seus fruits d’aquí a uns anys. Ara es necessita un temps de maduració”, va sostenir. A tall d’exemple, Filloy va mencionar les inversions realitzades a Andorra la Vella fruit de les col·laboracions publicoprivades.

Preguntat per la proposta del comú d’Escaldes-Engordany de construir pisos socials a preu assequible, el ministre va congratular-se de la iniciativa tot remarcant que la fórmula de la col·laboració publicoprivada “des de moltes formacions polítiques se’ns havia criticat. “Crec que és una bona solució però penso que caldrà establir un model homogeni d’accés a habitatges perquè no podem tenir un model establert pel Govern i un altre per Escaldes”, va manifestar.
Etiquetes
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts