Mobilitat sostenible

L'app Mou_T_B permetrà la compra de 'packs' de viatges

L’adquisició de l’abonament mensual de bus a un preu de 30 euros és una altra de les novetats que incorpora la plataforma

Un autobús interurbà circulant a la capital.F. GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unificar en una sola pantalla totes les possibilitats de transport que pot oferir el país. Aquest és l’objectiu final que es plantegen els creadors de l’aplicació per a dispositius mòbils Mou_T_B. Un pla a llarg termini per definir una estratègia nacional de mobilitat que comença amb la incorporació d’algunes novetats per facilitar el transport sostenible al Principat. Xavier Forné, gerent de FEDA Solucions, va fer públic ahir algunes millores que l’app incorporarà a partir d’aquest setembre. El canvi més significatiu de la plataforma de mobilitat intermodal –i que ja està disponible per als usuaris– és el fet de poder comprar paquets de 10, 20, 30 i 40 viatges d’autobús amb targeta de crèdit des de la mateixa aplicació. Així, els viatges es podran consumir als autobusos mitjançat un codi QR que s’haurà de mostrar als dispositius previstos pels vehicles. “Fins ara només es podien comprar bitllets senzills”, va detallar Forné.

Per altra banda, es podrà adquirir l’abonament mensual, que des de l’1 de setembre tindrà un preu de 30 euros amb viatges il·limitats a totes les zones. A partir d’ara, doncs, l’aplicació, a més de mostrar els canvis i les modificacions dels recorreguts dels busos en temps real, incorporarà informació sobre les estacions de bicicletes elèctriques públiques de Cicland, la xarxa de carregadors de vehicles elèctrics i les places disponibles als aparcaments comunals de Canillo. En relació amb aquest últim punt, Forné va avançar que la vocació és que en un futur l’aplicació pugui incloure la informació de tots els aparcaments públics i de totes les línies d’autobús, incloses les comunals. “Ens falta ultimar una part del projecte. Tenim contacte amb els comuns i durant l’any vinent es podrà començar a veure moviment”, va assegurar Forné.

Quant a la incorporació d’informació d’altres mitjans de transport com ara taxis o patinets elèctrics a l’aplicació, el gerent de la parapública es va mostrar obert a noves integracions. “Volem crear una sola aplicació amb tots els mitjans de transport del país”, va apuntar. En aquests moments, FEDA té registrades 4.300 descàrregues de l’aplicació.

NOVETATS

Paquets de viatges

Els usuaris podran comprar paquets de 10, 20, 30 i 40 viatges. Les recàrregues es faran amb targeta de crèdit des de la mateixa aplicació.

Abonament mensual

També es podrà adquirir l’abonament mensual, que des de l’1 de setembre tindrà un preu de 30 euros.

Bicicletes Cicland

L’app incorporarà informació sobre les estacions de bicicletes elèctriques públiques de Cicland.

Mapes

A la secció de mapa s’hi podrà veure la xarxa de carregadors de vehicles elèctrics i les places disponibles als aparcaments de Canillo.

tracking