Joves al parc de la Valira.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes bullen i al carrer no es parla d’una altra cosa. D’opinions n’hi ha de tota mena, dels que demonitzen els joves, dels que acusen la policia de provocar i dels que assenyalen els pares pel “mal” comportament dels fills.

El més durs són els veïns de l’entorn de la plaça del Carme, on es concentren els joves de matinada per fer la seva particular festa a l’aire lliure. Es queixen del soroll, de la brutícia, de la pudor a orins, i apunten que alguns nois anaven amb motxilles preparades per respondre als antiavalots, amb pedres, ampolles i altres elements contundents amb la intenció de fer mal.

A l’altra banda es postulen aquells que creuen fora de lloc la resposta policial i demanen que es publiquin vídeos “de la magnífica actuació de les nostres preuades forces de seguretat de l’Estat a la massacre de la plaça del Carme”. I afegeixen que “és molt maco cobrir les esquenes d’aquell qui va cobert amb proteccions i es queixa que li tirin coses, mentre ell a cop de porra rebenta qui troba al seu pas un cop han tancat totes les sortides de la plaça”.

Altres responen que “si el jovent respectés el seus conciutadans les forces de l’ordre no haurien d’actuar. Segur que tu dorms plàcidament sense cap tipus d’aldarull a la teva porta. Justificar l’incivisme és formar-ne part”. Els pares també surten malparats per a qui hi veu l’educació que tenen els joves: “Esperen els mossos, ahir vaig passar prop seu i els comentaris no tenen preu, per això dic que hi ha provocacions per part de la joventut, els veïns d’aquesta plaça sabem el que passa aquí”. I paraules dedicades a l’alcalde, Jordi Fàbrega: “No hi té res a dir? De la gestió, estem enfrontant-nos el poble per una falta vostra d’organització i previsió”.

Molts joves defensen el dret a sortir després del confinament i neguen un mal comportament col·lectiu. Algun veí replica amb contundència: “La joventut pot fer el que li doni la gana, destrossar-ho tot, no deixar dormir els veïns, pixar-se als portals de les cases, etc. I els mossos els han de fer petons i abraçades. I quan tornin a casa borratxos, els pares els faran un regalet perquè s’han portat molt bé”.

Altres són més equànimes i afirmen que “sí que hi ha provocacions per part dels joves però també abusos dels mossos”. La cirereta a l’allau d’opinions és la d’un veí que culpa l’expresident Aznar per haver suprimit el servei militar obligatori, on “s’aprenia a tenir valor i bon comportament”.

tracking