L'ocupació hotelera manté les xifres per sobre del 90% els caps de setmana

El sector està preocupat pel greuge reputacional ocasionat per la falta de personal

Els turistes han omplert Andorra aquest agost.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ocupació hotelera ha aconseguit unes bones xifres en les tres setmanes clau del mes d’agost, i ha superat les previsions fetes al mes de juliol. En conjunt, l’estada de turistes i visitants als establiments ha superat entre setmana el 88% i el cap de setmana el 90% entre el 2 i el 22 d’agost. Unes xifres que permeten al sector encarar la tardor amb seguretat a l’espera de la temporada alta de l’hivern. Així ho assegurava el president de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, qui va afirmar que “per molt que sapiguem que tenim tres setmanes bones a l’agost, la incertesa degut a la pandèmia, amb les dades sanitàries de fa un mes i amb restriccions a tot arreu no sabíem si empitjoraria la situació”.

No obstant, en el plànol general des de l’entitat es mostraven ahir “contents” per les dades i a l’espera de que els caps de setmana de setembre es pugui mantenir un bon nivell d’ocupació. En aquest sentit, Pujol indicava que “entrem ara en un període fins al 15 o al 18 de setembre en què les ocupacions entre setmana ja baixen i les de cap de setmana queden per sota del que hi ha ara, però són correctes”.

De manera específica, les dades recollides per la Unió Hotelera apunten que el cap de setmana passat l’ocupació va arribar al 92,43%, pel 92,05% de l’anterior. Entre setmana l’ocupació es va situar en el 89,43%, un punt més que la setmana anterior.

GREUGE REPUTACIONAL

El que ara preocupa al sector hoteler és un possible greuge reputacional que pugui patir el sector degut a la manca de personal que ha sofert aquest estiu. El president de l’UHA apunta que aquest mes “s’ha fet alguna contractació, però ens afecta perquè dintre de la llei s’ha intentat fer totes les hores que s’han pogut amb la gent que teníem”. Pujol indica al respecte que “al final, al no tenir plantilles completes el servei que dones no és 100% el que hauries de donar i segurament està un pèl per sota, per molt que t’hi esforcis”.

tracking