Reportatge

Muntanya de brossa

Mountain Trashers és una organització que neix d’un grup d’amics, amants de la muntanya, i que té com a objectiu preservar la natura neta.

Deixalles recollides per Mountain Trashers.Mountain trashers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mountain Trashers és una iniciativa que va néixer quan un grup d’amics amants de la muntanya van veure, durant les seves passejades, que el formidable paisatge natural del Principat estava ple de brossa. Els joves van prendre consciència de la necessitat de cuidar l’entorn i és per això que, en primer lloc, van començar a fer les seves sortides amb una bossa per recollir tota la brossa que trobessin i, en segon lloc, fer el pas d’intentar conscienciar la gent formant un perfil a les xarxes socials. Va ser primer a Instagram i posteriorment amb un grup de WhatsApp que avui dia ja té més de 60 persones de diverses edats, tot i que els joves són especialment els més actius.

Tota la gent del grup comparteix la passió per la muntanya i les ganes per veure la natura neta. És per això que les seves quedades no són únicament amb l’objectiu de protegir el medi ambient de l’acció humana, sinó també amb el de gaudir de la muntanya i conèixer persones amb les mateixes inquietuds i aficions. Segons ens explica l’Arnau Calvet, un dels impulsors, en acabar les seves rutes de neteja els participants de les quedades aprofiten per anar junts a prendre alguna cosa per conèixer-se millor.

El missatge de Mountain Trashers per a la gent és clar: si no embrutem la natura, després no hem de fer tasques de neteja i podem gaudir-la en estat pur. I és amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest tema que es fan les recollides de brossa, en especial a les zones on se solen concentrar els famosos botellons o als berenadors, on també s’acumula brossa tot i que molts d’aquests llocs estan equipats amb contenidors de rebuig.

Les quedades organitzades per Mountain Trashers Andorra han rebut, de vegades, les ajudes dels comuns, que han estat aportant material per a les recollides com poden ser guants i bosses. L’Arnau ens explica que el projecte d’aquesta organització és el d’expandir-se, donar-se a conèixer i passar d’organització a associació per facilitar aquesta tasca de sostenibilitat. Fins i tot, una dona de 86 anys va quedar tan encantada amb la iniciativa que es va posar en contacte amb els impulsors via WhatsApp per subvencionar el grup per aportar més material.

Sense anar més lluny, avui a les 16.00 hores, Mountain Trashers ha convocat una nova recollida de brossa que s’iniciarà al berenador de la Comella i pentinarà una zona de dos a tres quilòmetres, amb una durada d’unes dues hores aproximadament. L’Arnau comenta que, en un futur, es planeja fer sortides més llargues que podrien ocupar un matí sencer, però que de moment s’opta per fer-les amb la mateixa operativa en dies de caps de setmana, també perquè alguns dels membres viuen fora i només poden ser al Principat en dies concrets.

tracking