La policia creu que els lladres de pisos tenen un còmplice al país

Els lladres sabien que els inquilins no eren al seu domicili en el moment del robatori

La policia creu que els lladres de pisos tenen un còmplice al paísFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La principal línia d’investigació que té oberta la policia treballa amb la hipòtesi que els autors de la desena de furts que hi hagut en diversos domicilis del país en les darreres dues setmanes han comptat amb la col·laboració d’un còmplice establert al país. Les mateixes fonts policials constaten que el modus operandi dels robatoris de principis de mes que van sacsejar una promoció residencial del centre d’Escaldes-Engordany coincideix amb els que han tingut lloc aquest passat cap de setmana a Santa Coloma.

El patró de comportament per accedir al domicili es fonamenta en el forcejament de panys, fet que denota que es tracta d’una banda de caràcters professional. Un cop a dins, s’enduen tot el que poden: des de diners, fins a rellotges d’alta gamma i joies. Per tot plegat, segons la versió dels afectats, calculen un impacte d’entre 15.000 i 30.000 euros per cada robatori.

Tot i no tenir clar si els autors dels delictes formen part de la mateixa banda organitzada, els agents del cos d’ordre recerquen un conjunt d’individus que haurien entrat al país provinents d’Espanya, tot i que això, remarquen, no significa que la seva nacionalitat sigui del veí del sud. En qualsevol cas, les indagacions realitzades han evidenciat que tots els furts s’han realitzat en domicilis buits aprofitant el període vacacional, fet que fa pensar que els delinqüents tenen coneixement de l’absència dels inquilins en el moment del robatori.

Tot i que la hipòtesi del còmplice és la que agafa més volada, la policia tampoc descarta que siguin els mateixos lladres els que prèviament hagin efectuat comprovacions in situ per corroborar l’habitabilitat del pis. Des del cos d’ordre són conscients que els mesos de juliol i, especialment, agost, són un període molt concorregut de turistes al país on els nacionals aprofiten a sortir d’Andorra per marxar de vacances, fet que dificulta resseguir la pista dels lladres tenint en compte l’alt flux de vehicles per la frontera.

No obstant això, davant d’aquest seguit de robatoris, la policia reforçarà, en col·laboració amb la Interpol, els controls de seguretat als principals accessos del país intensificant l’observació a través de càmeres i la lectura d’empremtes dactilars. Igualment, les forces de l’autoritat segueixen instant la població a extremar les precaucions i a no deixar diners o objectes de valor a l’interior del domicili quan s’és fora de vacances.

APUNTS

Impacte econòmic

Segons la versió dels afectats, la policia calcula un impacte d’entre 15.000 i 30.000 euros per cada robatori.

El ‘modus operandi’

El patró de comportament de la banda per accedir al domicili es fonamenta en el forcejament de panys.

tracking