carta al patronat

Creu Roja aparta el director per assetjar treballadores

La junta directiva decideix donar-li mig any d’excedència fins que els fets quedin aclarits

Una treballadora de la Creu Roja amb TMA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja ha decidit apartar el director de l’entitat, Jordi Fernández, del seu càrrec després que fos acusat d’assetjament sexual per part de diverses treballadores. Segons ha pogut saber el Diari, les empleades de l’ens no han interposat denúncia policial contra Fernández però sí que van dirigir una carta a la junta directiva amb les acusacions d’assetjament. Davant la queixa de més d’una treballadora, la junta de la Creu Roja va decidir apartar Fernández de la direcció i donar-li una excedència de sis mesos.

Les acusacions es fomenten, segons les fonts consultades, en insinuacions i comentaris inapropiats sense que hagi transcendit que les actuacions del director de l’entitat anessin a més. En tot cas, la junta ha decidit apartar-lo fins que els fets quedin aclarits. Des de fa uns dies, al telèfon en el qual habitualment Fernández contestava per motius laborals respon un missatge automàtic indicant que “Creu Roja Andorrana us informa que aquest número està temporalment inactiu” i deriva al número genèric de l’entitat.

Jordi Fernández va començar a involucrar-se amb la Creu Roja l’any 1986 com a voluntari socorrista, activitat que va desenvolupar durant 22 anys. Temps després, el 2017, Fernández va fer el salt a la junta directiva amb Josep Pol com a president. Actualment i des de fa més de dos anys, ocupa el càrrec de director. Des de l’inici de la pandèmia, el març de l’any passat, el rol de Fernández havia pres especial rellevància, amb un paper destacat als mitjans de comunicació, per la implicació de l’entitat per minvar els efectes de la crisi social derivada de la Covid.

tracking