Macron anuncia que es posarà tercera dosi a la gent gran i a les persones fràgils

L'administració d'una nova injecció de vacunes a França es farà a partir del setembre

Macron no prendrà cap decisió respecte a un nou confinament a França abans de dissabte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest matí, a través d'un vídeo al seu perfil d'Instagram, que França posarà una tercera dosi de vacuna contra la Covid-19 a les persones fràgils i de major edat. Una mesura que serà vigent a partir del pròxim curs escolar, segons ha comentat.

"Serà necessària, amb tota seguretat, una tercera dosi. No per a tothom de forma immediata, però sí per als més ancians i fràgils. Per això ens estem preparant per a la tercera dosi", ha assegurat Macron. El copríncep francès ha explicatque aquestes són les directrius indicades pels científics, que recomanen recordatoris de vacuna en el cas de les persones immunodeprimides.

"Quan hem tingut el virus o quan ens vacunem, desenvolupem uns anticossos que permeten resistir el virus i això és el que significa que gairebé no el contraiem o que, en cas de contraure'l, no tenim símptomes tan greus. Tanmateix, en cas de persones immunodeprimides o ancianes, perdem més ràpidament aquests anticossos", ha explicat Macron, explicant així la necessitat d'aplicar la tercera dosi en alguns casos.

L'OMS demana l'ajornament de la tercera dosi

Un dia abans de les declaracions de Macron, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va demanar l'ajornament de la tercera dosi a països desenvolupats per poder inocular la primera als més pobres. "Entenem la preocupació dels governs per protegir la seva població de la variant delta, però no podem acceptar que els països que ja han utilitzat la majoria dels subministraments de les vacunes n'utilitzin encara més mentre que les poblacions més vulnerables del món segueixen sense protecció", va declarar el director general de l'OMS, Tedros Adhanom.

tracking