x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Territori

Obres per 1,68 milions a l'escorxador, Casa Parramon i la Policia

El consell de ministres adjudica els treballs per millorar infraestructures de l'Estat
L'edifici de Casa Parramon, a la Massana.

CC vol a la Massana la seu de l'AFA, l'AREB i el Raonador

L'edifici de Casa Parramon, a la Massana.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/08/2021 a les 19:06
El consell de ministres ha aprovat avui adjudicacions per un import de 1,68 milions d'euros entre les que figura l'enderroc de Casa Parramon de la Massana. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat que es tracta d'un edifici propietat de l'Estat que no té cap valor arquitèctònic i podia presentar un risc en no fer-se el manteniment perquè no en té cap ús i que l'enderroc "evidentment és el pas previ per mira quina infraestructura de servei públic s'adequa per posar en aquest espai". Els treballs els farà l'empresa Progec en un termini de 8 setmanes d'execució. 

El Govern ha adjudicat tam´bé la fase 2 de reforma de l'escorxador nacional encarregada a l'empresa Urcosa per 971.000 euros. Les obres formen part del procés de millora de les instal·lacions i inclouen canvi del paviment, substitució d'elements degradats per les filtracions d'aigua, una nova instal·lació frigorífica i una nova sala d'especejament. 

La tercera adjudicació aprovada aquest matí ha estat la fase 1 dels treballs de les obres de millorar a l'edifici de l'Obac seu de la policia per un import de 626.000 euros a l'empresa Urcosa. El ministre ha detallat que és necessari canviar la façana, es començarà per la del carrer Ciutat de Sabadell, perquè hi ha filtracions i s'aprofitarà per millorar l'aïllament i facilitar l'estalvi energètic de l'edifici. 

L'executiu ha convocat a més un concurs per rehabilitar la façana de la depuradora del Pas de la Casa, que Jover ha recalcat que "està molt degradat". Les ofertes es poden presentar fins al 9 de setembre. 

Subvencions a programes de l'ONU
Eric Jover ha informat de l'aprovació de les contribucions anuals a diferents programes de l'ONU per un import de 209.000 euros. L'aportació més elevada són 160.000 euros per a projectes a la seu de Nova York per a l'entitat per a la igualtat de gènere i l'apoderament de la dona, per al fons de la Infància i per al de resposta d'emergències, entre d'altres. Es fa una subvenció de 40.000 euros destinada als programes de VIH i al fons de víctimes de la tortura de la seu de Ginebra i finalment per primera vegada es fa una aportació al projecte de la seu de Viena per a les víctimes del tràfic d'essers humans. 


L'executiu ha distribuït a més 152.800 euros per a projectes de cooperació entre les entitats Mans Unides, Dàlmates sense fronteres, Fundació IBO-Àfrica i Cooperand amb Llatinoamèrica. 


 
Etiquetes
  • #2 jover al carrer
    (04/08/21 22:04)

    en comptes d'enderrocar edificis publics perquè no s'adequen com a vivenda publica, que tant necessitem????

    Respondre
  • #1 Gos caçador
    (04/08/21 20:29)

    A l'escurxador cal urgent millorar l'entrada d'animals petits: baranes baixes, corredor amb tanques més freqüents.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts