Troben el cadàver d'un contrabandista de tabac a l'Arieja

L’home, que havia estat interceptat pels duaners francesos, va fugir del cotxe

El lloc on es va trobar el cadàver del contrabandista.'LE MONDE DU TABAC'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un contrabandista resident a França va perdre la vida la setmana passada poques hores després d’haver adquirit tabac al Pas de la Casa. Els gendarmes van trobar el cos sense vida de l’home, d’uns trenta anys d’edat, dimarts 27 de juliol als límits de la localitat de Tarascó, a l’Arieja, a uns cinquanta quilòmetres de la frontera amb el Principat. Es dona la circumstància que la víctima havia estat aturada el dia abans en un control d’agents de la duana francesa en una rotonda prop de Tarascó amb un altre contrabandista.

L’home, abans de ser detingut, va decidir fugir i poques hores després agents de l’ordre francesos van trobar el seu cos sense vida. El fiscal de Foix, Laurent Dumaine, segons informen mitjans de comunicació de la zona, va confirmar dijous passat que “no es podia descartar” cap vincle entre el descobriment del cadàver dimarts passat i la intercepció dilluns d’un vehicle que transportava tabac de contraban per part de funcionaris de duanes. “La proximitat geogràfica entre el lloc del descobriment del cos i el de la intercepció del cotxe fa possible la hipòtesi segons la qual l’home trobat mort és un dels passatgers del vehicle”, va declarar el fiscal. Segons els informes als quals va tenir accés La Dépêche du Midi, per alguna raó, l’home va caure mentre intentava fugir dels agents de duana. La investigació haurà de determinar si va morir en saltar del cotxe en marxa o en altres circumstàncies.

D’altra banda, divendres es va jutjar la persona que circulava amb el finat i que sí que va poder ser detinguda pels agents de duana. El contrabandista, d’origen algerià, ha estat condemnat a vuit mesos de presó condicional i a una multa de 14.150 euros pel tribunal de Foix. Segons va explicar en el judici, la víctima i ell formaven part d’un grup de contrabandistes que va sortir de Tolosa dilluns passat. Anaven en dos cotxes i el pla va ser deixar-ne dos en un camí de muntanya per accedir al Pas de la Casa. Un cop adquirida la mercaderia tornaven al mateix punt de partida. El primer vehicle hauria d’haver avisat del control duaner, però no ho va fer.

tracking