Publicació al BOPA

Govern oficialitza la cessió del terreny per al laboratori que promou Grifols

L’executiu va tancar divendres l’adjudicació directa del solar a l’ADI per a la construcció

El terreny on s'ha de construir el centre de recerca de Grifols.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va formalitzar divendres passat l’adjudicació directa per part de l’executiu a la societat Andorra Desenvolupament i Inversió, SA (ADI), de la cessió temporal de l’ús del terreny conegut com a Prat de la Farga d’Ordino, de propietat governamental, durant 25 anys. L’acord, publicat ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, afegeix que un cop adjudicat el terreny, l’ADI el cedirà, al seu torn i sota certes condicions modals, a una societat de dret andorrà que hi construirà i explotarà durant un període de 25 anys el centre de recerca en immunologia que promou la farmacèutica catalana Grifols.

Cal recordar que el Consell General va aprovar el 15 de juliol passat la cessió del terreny del Prat de la Farga per a la construcció del laboratori en una sessió en què el PS va retirar l’esmena a la totalitat que havia presentat contra la mateixa. Aquell dia, el cap de Govern, pel que fa a l’ús de la parcel·la, va destacar que se cedia la totalitat en previsió d’una possible ampliació i perquè allà, més enllà del centre de recerca, “l’executiu no hi vol fer res més”. També va defensar que s’han fet canvis legals perquè “aquest és el primer projecte de molts que han de venir”, i va afegir que no s’han fet ad hoc per a Grifols.

Ho va fer dues setmanes després que el comú d’Ordino aprovés l’ajustament d’un vial a la CG-3 per accedir al centre de recerca immunològica que Grifols construirà als terrenys del Prat de la Farga de Casa Rossell i la declaració de la instal·lació com a projecte d’interès nacional.

L’accés tindrà un cost de 900.000 euros, segons el pressupost amb què treballa el ministeri de Territori i Habitatge. El camí tindrà sis metres d’amplada. Una part discorrerà en viaducte sobre el riu Valira d’Orient i, una altra, sobre camí ral d’Ordino. L’encreuament per sobre del riu i del camí ral requereix un viaducte d’uns 33 metres de longitud. L’executiu calcula que el preu per metre quadrat d’aquesta infraestructura és d’uns 2.500 euros, per la qual cosa el cost total del viaducte serà de 495.000 euros, aproximadament.

La resta del camí, de 29 metres de longitud, es preveu que es reforci amb murs verticals de contenció. La inversió necessària per completar aquestes obres és de 304.500 euros, és a dir, de 1.500 per metre quadrat.

tracking