Pfizer i Moderna apugen el preu de les seves vacunes contra la Covid-19

Els contractes amb la Unió Europea es van renegociar per tenir alts índexs d’eficàcia

Pfizer i Moderna apugen el preu de les seves vacunes contra la Covid-19Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les farmacèutiques estatunidenques Pfizer i Moderna van apujar en més d’un quart i una dècima, respectivament, el preu de les seves vacunes anti-Covid en els últims contractes de subministrament a la Unió Europea, segons va afirmar ahir el Financial Times. Els termes dels contractes, signats aquest any fins a 2023 per a un total de 2.100 milions de dosis, es van renegociar després que uns estudis clínics indiquessin que les vacunes tipus mRNA d’aquestes dues empreses tenien millors índexs d’eficàcia que les més barates d’Oxford/AstraZeneca i Johnson & Johnson, segons informa el rotatiu britànic.

El preu d’una dosi del preparat de Pfizer va passar dels 15,50 euros actuals a 19,50 euros, segons parts del contracte a les quals ha tingut accés el Financial Times. Per la seva banda, el preu d’una dosi de Moderna va pujar a 25,50 dòlars, d’uns 19 euros o 22,60 dòlars fixats en el primer acord de subministrament.

El periòdic va assenyalar que les farmacèutiques guanyaran molts diners a mesura que els països augmentin els seus encàrrecs amb la finalitat d’administrar terceres dosis de la vacuna l’hivern que ve. De fet, d'acord amb les dades de consultores del sector, al 2022 es preveu que Pfizer, que comparteix beneficis amb l’alemanya BioNTech, ingressi 56.000 milions de dòlars per la venda de la seva vacuna, mentre que Moderna guanyaria uns 30.000 milions.

AstraZeneca, que ofereix el seu preparat a preu de cost indefinidament als països en vies de desenvolupament, ingressaria uns 15.000 milions de dòlars, va afirmar el Financial Times.

Segons el periòdic, la Unió Europea va negociar els nous contractes més cars amb Pfizer i Moderna en un moment en què estava sota pressió per a augmentar el subministrament, mentre els reguladors investigaven la possible connexió dels preparats de J&J i AstraZeneca amb uns inusuals trombes.

tracking