TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

Perillós al volant

La justícia denega a un conductor amb el permís retirat recuperar-lo per treballar per la seva “perillositat”. L’havien enxampat al cotxe sense carnet.

Un control d'alcoholèmia de la policia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El juny del 2020 el conductor va sumar sis mesos de retirada de carnet als que ja acumulava després que la policia l’enxampés al volant i, per tant, desobeint la resolució judicial que li impedia fer-ho perquè uns mesos abans havia donat positiu en un control d’alcoholèmia. El seu advocat va demanar a la Batllia que li retornés el permís en horari laboral, perquè necessitava el vehicle per treballar però la primera instància li va denegar per l’historial que acumulava i ara la sala penal del Superior ha ratificat la decisió en considerar que el recurrent no compleix amb els requisits per obtenir aquest benefici.

La sentència del Superior recorda que la possibilitat de poder conduir en horari de treball és una “facultat discrecional i excepcional” per a la qual no només s’ha de valorar la necessitat que té el condemnat del vehicle per exercir la seva feina sinó també “el risc per a la seguretat vial que pot representar” aquesta autorització. Un risc que es considera en base a qüestions com ara la gravetat de la conducta per la qual va ser sancionat o si té condemnes prèvies per delictes relacionats amb la seguretat del trànsit. I la qüestió és que, per a la justícia, el demandant suspèn en aquests requisits.

El recurrent va ser condemnat el gener del 2020 per conduir begut a la pena d’un mes d’arrest nocturn condicional i de divuit mesos de privació del permís de conduir. I si bé els magistrats indiquen que la demanda de recuperar el permís durant unes hores al dia no es pot valorar només per aquest fet, la infracció que va cometre després l’ha acabat de condemnar. L’interessat “va ser controlat conduint el seu vehicle en data 7 de juny de 2020, quan havia estat privat del permís de conduir per haver exercit la conducció amb un elevat grau d’alcoholèmia sis mesos abans”. Per als tribunals aquesta infracció denota “la perillositat [del demandant] pel risc de reiteració de conductes delictives i entre elles les que afecten la seguretat vial, la qual es podria veure compromesa si se l’autoritzés a conduir”. I la sentència afegeix que malgrat que en una altra ocasió la Batllia sí que li va permetre conduir en horari laboral, en aquella ocasió no havia decidit incomplir una sentència denotant “falta de respecte” a les decisions judicials.

tracking