x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Brot amb 16 positius a les colònies d'Encamp

Els afectats són 14 infants i 2 monitors del torn que acabava la setmana passada
Casa de colònies dels Cortals d'Encamp

Casa de colònies dels Cortals d'Encamp

Casa de colònies dels Cortals d'Encamp

Arxiu
Actualitzada 02/08/2021 a les 18:45
Salut ha detectat un brot de Covid amb 16 contagiats de participants a les colònies d'Encamp que es fan a l'alberg de la Baronia dels Cortals. Els positius confirmats són 14 infants d'entre 8 i 13 anys i 2 monitors que s'han diagnosticat aquest cap de setmana i s'estan fent cribratges a la resta de participants en l'estada, que aplegava un mig centenar de persones, segons ha indicat el Govern. El primer cas entre els infants va ser una nena diagnosticada divendres quan ja havia tornat a casa després de les colònies i llavors es va iniciar el protocol de proves que ha servit per localitzar la resta d'infectats.  

El comú ha informat aquesta tarda que els afectats formen part del segon torn de les colònies que es va acabar el dimecres 28 de juliol i precisa que els casos es van diagnosticar arran del cribratge que es va fer als monitors en acabar el torn, ja que com a protocol s'han fet controls a l'inici i al final de cada estada. El brot ha obligat el comú a ajornar el tercer i últim torn de les colònies perquè alguns dels monitors són els mateixos i ara estan contagiats per Covid o confinats per haver tingut contacte amb els positius. Encamp decidirà els propers dies si suspèn definitivament l'activitat o si la posposa "en funció de l'evolució de casos i de la disponibilitat de dates", segons ha anunciat en un comunicat.  

El Govern ha informat que tots els contagiats són asímptomàtics o tenen símptomes molt lleus i que s'estan seguint tots els protocols per controlar si hi ha més participants de les colònies o persones que hagin tingut contacte amb ells que desenvolupen la Covid.  
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts