ÒBIT

Mor l'exsubsíndic i exdirector del Lycée Eduard Rossell Pujal

L’exdocent havia aconseguit l’arribada del batxillerat francès i va traspassar als 90 anys

Eduard Rossell Pujal parla després de rebre la Palma Acadèmica de França el 1992 al Lycée.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsubsíndic, exconseller i exdirector del Lycée Comte de Foix Eduard Rossell Pujal va morir ahir als 90 anys i serà enterrat aquesta tarda. L’expolític va ocupar el càrrec de subsíndic entre el 1967 i el 1972 amb Francesc Escudé Ferrero com a síndic i van rebre com a màximes autoritats del Consell General el primer Copríncep francès que va visitar el Principat amb la històrica estada de Charles de Gaulle el 23 d’octubre del 1967. Rossell, d’Andorra la Vella, va ser a més conseller general del 1966 al 1967 i del 1976 al 1981.

Una de les facetes per les quals va ser més conegut Eduard Rossell Pujal va ser per haver estat director del Lycée Comte de Foix durant més d’una dècada. La feina li va ser reconeguda el 1992 amb l’entrega del títol de la Palma Acadèmica atorgada per França per haver contribuït a difondre la cultura gal·la a l’estranger i Rossell es va convertir llavors en el primer president de l’Associació dels Membres de les Palmes Acadèmiques (Amopa), de la qual era president honorífic. Albert Rossa, president actual de l’Amopa, remarcava ahir a la tarda que Rossell “ha tingut una vida llarga i plena” i el recordava com un professor “amb una personalitat molt marcada, molt estricte i que ha deixat molt bon record a tots els antics alumnes i va ser un molt bon director del Lycée”. Albert Rossa rememorava que va ser el seu professor d’espanyol i que encara recorda poesies i cançons que van aprendre amb ell.

El president de l’Amopa assenyalava que el llavors director del Lycée destacava “per qualitats com la diplomàcia, sabia parlar i demanar el que fos als delegats acadèmics i obtenir el que fos per al Lycée” i així va aconseguir que el centre educatiu “tingués el batxillerat, van ser tres classes més i es va construir la part del costat del Poliesportiu”. Albert Rossa explicava ahir que l’exsubsíndic tenia “bona visió de futur” i va contribuir a la creació de la Seguretat Social i que va arribar al càrrec sent molt jove entre consellers molts més grans.

El funeral i enterrament d’Eduard Rossell Pujal serà a les 16 hores a l’església de Sant Esteve.

tracking